|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Divendres, 10 d'abril de 2015

Josep Ruiz, de l'Associació Veu Pròpia, anima els avis del Casal de la Fàbrica Vella a parlar en català

Un centenar de persones, usuaris del Casal de la Fàbrica Vella, participants al Voluntariat per la llengua i membres d'entitats de Cardedeu, van escoltar la xerrada "El català, llengua comuna", que va oferir Josep Ruiz, president de Veu Pròpia.

L'acte servia per inaugurar l'exposició "Parlem-nos", i que s'emmarcava dins de l'acord de col·laboració que l'Associació de Veïns del Barri de l'Estalvi va signar amb el CNL del Vallès Oriental, a través de l'Oficina de Català, per promoure el programa del Voluntariat per la llengua entre els socis de l'associació i usuaris del Casal. Aquesta exposició estarà oberta fins al 24 d'abril.

Josep Ruiz, originari de Granada, va transmetre la seva vivència personal i, amb un llenguatge assequible i amè, va explicar com va venir a Catalunya i va aprendre català, i va destacar la importància d'aprendre la llengua del país d'acollida per integrar-se. Tot i que va expressar que la Llei d'immersió lingüística a Catalunya ha fet molt bé per la llengua i és la base perquè les persones nouvingudes tinguin com a llengua vehicular i normal el català, va posar exemples de com el català està en inferioritat de condicions respecte del castellà (diaris, canals de TV, cinema...) i que cal preservar-lo, i va encoratjar els assistents a parlar català per integrar-se plenament a la cultura i a la identitat pròpia del país, sense renunciar a la seva llengua materna i als seus orígens. Finalment, es va referir al Voluntariat per la llengua com una bona iniciativa per practicar el català d'una manera familiar i sense por, i també va animar els avis a participar-hi.

Veu Pròpia és una organització de nous parlants a favor de la llengua. La formen persones de tota mena amb un tret comú: no tenen el català com a primera llengua, però l'han adoptat com a llengua habitual. Treballen per la presència pública dels nous parlants, per ajudar les persones que estan adoptant el català i per aconseguir el benestar d'una llengua comuna: la llengua catalana.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: