|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Gent Gran

Divendres, 18 de juliol de 2014

Interès de la gent gran per compartir pis

Així ho indica una enquesta que s'ha fet a persones d'entre 65 i 80 anys. L'estudi també detecta necessitats socials i de lleure d'aquest col·lectiu.
A més de la meitat de les persones de Cardedeu que tenen entre 65 i 80 anys els agradaria o estarien disposades a compartir pis. Així ho indica una enquesta que s'ha fet des de Serveis Socials de l'Ajuntament per detectar necessitats socials i en l'àmbit del lleure d'aquest sector d'edat.

L'enquesta, que s'ha realitzat a una mostra representativa de 100 persones, veïnes de diferents barris, també ha detectat un problema de barreres arquitectòniques, a més, el 82% dels enquestats tenen problemes de mobilitat. Les activitats que més els atrauen, de l'oferta existent, són les d'informàtica, tai-txí, ioga i gimnàstica. Gairebé un terç dels enquestats realitzen activitats de voluntariat, i un 17% més estaria interessat en fer-ne, preferentment adreçada a la gent gran.

Els enquestats creuen que la principal necessitat de la gent gran en la societat actual és rebre una millor atenció sanitària, seguit de tenir majors ingressos econòmics i evitar la solitud, per bé que un 70% afirmen no sentir-se mai sols. Tres quartes parts dels enquestats se senten bastant o molt satisfets amb la seva vida.

Quan es tinguin els resultats del programa "Els Serveis Socials, més a prop" s'estudiaran els aspectes a treballar.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: