|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dilluns, 3 d'abril de 2017

Humana lliura a l'Ajuntament de Cardedeu 40 bons per comprar roba

Al llarg de 2016, s'han recollit 61 tones de tèxtil usat als 13 contenidors d'Humana, un 12% més que l'any anterior. Aquesta reutilització i reciclatge representa un estalvi de 195 tones de CO2 a l'atmosfera.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha lliurat a l'Ajuntament de Cardedeu 40 bons d'ajuda que permeten adquirir roba de segona mà a persones amb pocs recursos. Els vals lliurats, per valor de 30 euros cadascun, es poden bescanviar a qualsevol de les botigues d'Humana a Barcelona. Aquesta iniciativa permet que el consistori canalitzi l'ajuda cap a famílies amb necessitats de vestimenta bàsica.

Els bons d'ajuda s'emmarquen en el compromís de la Fundació de revertir a nivell local part dels recursos generats amb la gestió de la roba que donen els veïns. Humana va recollir 61.762 kg de tèxtil usat a Cardedeu al 2016, la qual cosa representa un augment del 12,39% respecte a l'any anterior. La Fundació hi té instal·lats 13 contenidors en llocs de fàcil accés on els ciutadans hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se'ls hi pot donar una segona vida. És un servei gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

A més, la reutilització i el reciclatge del tèxtil contribueixen a la protecció del medi ambient i a la lluita contra el canvi climàtic: a més de recuperar les peces, evitem el seu dipòsit en un abocador contribuint a la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle (GEI). Cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea. Així, les més de 61 tones recollides l'any passat a Cardedeu representen un estalvi de 195 tones de CO2 a l'atmosfera. Això equival a que 10.650 cotxes deixin de circular durant un dia o que 3,1 milions d'arbres deixin d'absorbir elements contaminants en un dia.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: