|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimarts, 18 d'octubre de 2011

Helena Rakosnik apadrina un projecte per alleugerir les molèsties de les dones operades de càncer de mama

En commemoració del Dia Internacional contra el Càncer de Mama.

L'Ajuntament de Cardedeu commemora el Dia Internacional contra el Càncer de Mama amb la presentació del projecte "Coixí del cor" impulsat pel Grup de patchwork dels Veïns del Centre, amb la col•laboració d'Onco Cardedeu. La Sra. Helena Rakosnik, esposa del president de la Generalitat de Catalunya, apadrinarà el projecte en un acte que tindrà lloc el dimecres 26 d'octubre, a les 17.30 h, a la Sala de les Columnes de l'Ajuntament. Hi intervindran l'alcaldessa, Calamanda Vila, i les representants del Grup de patchwork, Pilar Olives, i d'Onco Cardedeu, Marga González.

El projecte "Coixí del cor" té la finalitat d'ajudar a alleugerir les molèsties de les dones operades de càncer de mama. El Grup de patchwork dels Veïns del Centre elabora coixins cosits per persones voluntàries que, després donaran de gratuitament a les dones operades de pit per alleugerir les molèsties de l'operació. El projecte ja s'ha dut a terme en d'altres països amb gran acceptació pels beneficis que aporta. El "Coixí del cor" es posa sota el braç amb l'obertura cap amunt i:

- Impedeix que el braç faci pressió sobre la ferida del pit.
- Evita que el braç s'infli i que tibi el múscul de l'espatlla.
- Protegeix de cops la zona delicada.
- Proporciona confort durant el dia en moments de descans i també de nit, al llit, quan el cos es recolza sobre el costat operat.

El 19 d'octubre es commemora el Dia Internacional contra el Càncer de Mama, que és la primera causa de càncer entre les dones de Catalunya i als països desenvolupats. Amb la celebració del Dia Internacional contra el Càncer de Mama es vol insistir en què la detecció precoç és clau en la superació de la malaltia. A més, cada vegada apareixen nous tractaments que són una esperança per a la curació de la malaltia en el futur.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: