|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimecres, 26 d'octubre de 2011

Helena Rakosnik apadrina el "Coixí del cor" per alleugerir les molèsties de les dones operades de càncer de mama

El Grup de patchwork elabora els coixins de manera voluntària i gratuïta.
Helena Rakosnik, esposa del president de la Generalitat de Catalunya, va apadrinar ahir el projecte Coixí del cor del Grup de patchwork dels Veïns del Centre per alleugerir les molèsties de les dones operades de càncer de mama. La Sala de les Columnes va quedar petita per acollir els assistents que van poder sentir les explicacions sobre els beneficis del Coixí del cor que van fer Pilar Olives, impulsora del projecte i representant del Grup de patchwork, i de la presidenta d'Onco Cardedeu, Marga González, entitat col·laboradora.

Helena Rakosnik es va mostrar molt agraïda de ser padrina d'aquest projecte i va destacar el gran valor humà de les persones que dediquen el seu temps lliure a ajudar a d'altres persones sense rebre res a canvi. L'alcaldessa, Calamanda Vila, també va elogiar la tasca del Grup de patchwork i de l'entitat Onco Cardedeu.

El projecte Coixí del cor té la finalitat d'ajudar a alleugerir les molèsties de les dones operades de càncer de mama. El Grup de patchwork dels Veïns del Centre elabora coixins cosits per persones voluntàries que, després, donaran de manera gratuïta a les dones operades del pit per alleugerir les molèsties de l'operació. El projecte ja s'ha dut a terme en d'altres països amb gran acceptació pels beneficis que aporta. El coixí del cor es posa sota el braç amb l'obertura cap amunt i:

- Impedeix que el braç faci pressió sobre la ferida del pit.
- Evita que el braç s'infli i que tibi el múscul de l'espatlla.
- Protegeix de cops la zona delicada.
- Proporciona confort durant el dia en moments de descans i també de nit, al llit, quan el cos es recolza sobre el costat operat.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: