|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Millora urbana

Dimarts, 14 de juliol de 2015

Finalitzades les obres al cementiri, amb 48 nous nínxols i 60 columbaris

Un centre d'interpretació a l'entrada del cementiri ens aproparà a la història funerària de Cardedeu
Les obres de rehabilitació del cementiri municipal ja estan pràcticament enllestides. Només falta instal·lar el sostre vegetal als blocs dels nous nínxols i acabar l'adequació de l'aparcament exterior. Les obres responen a la necessitat d'ampliació del cementiri per donar servei a les peticions de compra o lloguer de nínxols i columbaris de la ciutadania de Cardedeu.

Representants de l'empresa constructora i personal tècnic municipal han explicat els detalls de les obres al regidor d'Obres i Serveis, Joan Masferrer, la regidora de Medi Ambient, Marta Cordomí, i la regidora de Desenvolupament Econòmic Local, Núria Hernández. En total, s'hi ha construït 48 nínxols nous, repartits en dos blocs, i 60 vitrines per a columbaris a la zona nord del cementiri. Les obres s'han complementat amb l'ordenació del camí d'accés a la zona ampliada i la urbanització de l'aparcament de vehicles, que queda diferenciat de la zona originària construïda entre 1919 i 1921. L'actuació, finançada amb pressupost municipal, ha tingut un cost de 312.618,53 euros.

El cementiri municipal, obra de l'arquitecte Manuel Joaquim Raspall, és un dels conjunts d'arquitectura funerària noucentista més significatius de Catalunya. A finals d'aquest any és previst reubicar el carro funerari de l'any 1920 a l'entrada principal del recinte i convertir l'espai en un centre d'interpretació sobre la història funerària de Cardedeu.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: