|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dimarts, 31 de juliol de 2018

Festa Major 2018: del 10 al 15 d'agost

Amb el repic de campanes, el seguici i el pregó, el vespre de divendres 10 d'agost comencen sis dies de Festa Major a Cardedeu. Enguany el disseny de fotografia del cartell és obra de David Ruano, i la maquetació, de Daniel Barba.

Aquest any, una setantena d'actes omplen la programació de la Festa Major de Cardedeu, amb espectacles diürns per a tots els públics, àpats populars i concerts. Hi destaquen els diversos actes de les colles de cultura popular i tradicional, amb dues novetats anunciades als Entremesos del 15: la Colla Gegantera estrena un capgròs i els Diables han anunciat sorpreses. La tarda bastonera convida enguany el Ball de Pastorets de Vilafranca del Penedès.

La ja característica programació de circ i teatre de carrer seguirà omplint les places del centre amb espectacles de dia i vespre de la mà del Garitu i emmarcats a la plataforma nacional Arts de Carrer, on podrem gaudir de l'espectacle de circ i teatre "Violeta", de Mumusic Circus amb "Flou Papagayo" o de la ballarina cardedeuenca de reconeixement internacional, Roser López, entre d'altres.

Pel que fa als concerts, comptarem amb el concert familiar del Pot Petit dissabte a la tarda, i el de Joan Garriga i el mariatxi galàctic dissabte al vespre. Diumenge hi actuarà Porto Bello, premi Enderrock al grup revelació segons el vot popular, després del concert de Folk Seeger Project, el grup local on hi toquen músics de Cardedeu i rodalies.

Quant a àpats populars, el sopar DO ens descobrirà vins i plats del Priorat el dimecres 15, i la Monumental paella de Festa major serà cuinada, un cop més, amb productes d'horta de proximitat i amb opció vegetariana. Els tiquets es podran comprar anticipadament al web festamajorcardedeu.cat. Les Vesprades de dissabte a la nit recorreran el centre a ritme de la Sidral Brass Band.

Enguany s'ha reubicat la Gariteca, la zona de furgoteques, i es desplaça a la cruïlla dels carrers Lluís Llibre i Cervantes, on també hi haurà taules i cadires per sopar-hi a la fresca. L'espai escènic que s'ubicava al desaparegut aparcament del centre es reubica a diverses places del centre i s'estén fins als parcs amb ubicacions puntuals al passeig de Mestre Alexandri i al sud del parc dels Pinetons.

Un any més, Ràdio Televisió Cardedeu retransmetrà en directe el pregó, a càrrec de l'entitat Artescena Social i que es tornarà a fer simultàniament en llengua de signes, així com els Entremesos del 15. També es podran seguir en streaming des del portal web de RTV Cardedeu.

Un any més, la campanya "No és no" s'activa per evitar les actituds sexistes i homòfobes durant les festes populars. I les activitats multitudinàries com els Entremesos del 15 i els Petits Entremesos disposaran d'un espai reservat per a les persones amb mobilitat reduïda per facilitar la seva accessibilitat.

A més, l'ajuntament dona suport a la festa autogestionada del Polvorí, que enguany celebra la seva 16a edició. La programació d'aquest espai, que opta per no figurar al programa oficial, estarà disponible a les xarxes i a la barra de la plaça de Sant Joan.

Tota la programació de la Festa Major de Cardedeu es pot consultar a www.festamajorcardedeu.cat o als programes de mà disponibles a les botigues col·laboradores, els equipaments municipals o al punt d'informació durant els dies de Festa Major. També podeu descarregar-vos la programació al costat d'aquestes línies.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: