|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dilluns, 31 de juliol de 2017

Festa Major 2017

De l'11 al 15 d'agost se celebra la Festa Major de Cardedeu.

Amb el repic de campanes, la galejada dels Trabucaires, el seguici i el pregó, el vespre de divendres 11 d’agost comencen cinc dies de Festa Major a Cardedeu.

Aquest any, una setantena d’actes omplen la programació de la Festa Major de Cardedeu, amb espectacles diürns per a tots els públics, àpats populars i concerts.

Hi destaquen els diversos actes de les expressions de cultura popular i tradicional, amb la novetat del Ball de Dimonis i Correfoc Jove, entrellaçat amb el correfoc infantil, que acabarà amb el tradicional Correaigua. La ja característica programació de circ i teatre de carrer seguirà omplint les places del centre amb espectacles de dia i vespre de la mà del Garitu i emmarcats a la plataforma nacional Arts de Carrer. A més, la programació compta amb la presència de músics cardedeuencs que acompanyaran les diverses expressions de cultura popular, el Correaigua, els conjunt Hot Five Swing a la ballada de swing o la reconeguda Dàmaris Gelabert, així com els contes de l’actriu i narradora Núria Clemares, o una primera intervenció mural al carrer Hospital a càrrec de l’artista Pilar Ors.

L’entitat local de Ràdio Televisió Cardedeu serà l’encarregada de fer el pregó, divendres 11 al vespre, amb una versió en directe del seu nou programa Roba Estesa. A més, per gentilesa del voluntariat de l’entitat, tant el pregó, interpretat simultàniament en llengua de signes de nou, com el lluïment dels Entremesos del 15, seran retransmesos en directe per Televisió Cardedeu i en streaming des del seu portal web.

Un any més, la Monumental Paella de Festa Major serà cuinada amb productes d’horta de proximitat, i s’oferirà l’opció vegetariana. Tant els tiquets de la paella del dia 13, com els de Les Vesprades del dia 12, o del Sopar D.O Vall del Corb de la darrera nit es podran comprar per primer cop online, des de portal festamajorcardedeu.cat.

Un any més, s’activa la campanya “No és no” per evitar les actituds sexistes i homòfobes durant les festes populars. I les activitats multitudinàries com els Entremesos del 15 i els Petits Entremesos disposaran d’un espai reservat per a les persones amb mobilitat reduïda per facilitar la seva accessibilitat.

La Festa Major de Cardedeu compta amb la participació d’una vintena d’entitats i col·lectius locals que fan possible l’organització i el desenvolupament dels diversos actes, conjuntament amb els diversos serveis de l’ajuntament, com la Brigada Municipal i els equips tècnics, els equips de neteja i de seguretat. A més, a la decoració d’algunes places hi han participat les diverses escoles de Cardedeu. A part, l’ajuntament dona suport a la festa autogestionada del Polvorí, que enguany celebra la seva 15a edició. La programació d’aquest espai, que opta per no figurar al programa oficial, estarà disponible a les xarxes i a la barra de la Plaça de Sant Joan.

Tota la programació de la Festa Major de Cardedeu es pot consultar a festamajorcardedeu.cat o als programes de mà disponibles a les botigues col·laboradores, els equipaments municipals o al punt d’informació durant els dies de Festa Major.

VISCA LA FESTA MAJOR!

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: