|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dilluns, 26 de gener de 2015

Exposició "Memòria de les Arts Efímeres" al Centre Cultural

Des de l'Institut del Teatre ens arriba del 9 al 20 de febrer l'exposició "Memòria de les Arts Efímeres".
El Centre Cultural de Cardedeu acull l'exposició itinerant "La memòria de les arts efímeres. Documentar el passat per construir el futur de les arts escèniques", una mostra de la tasca de preservació i col·lecció del Museu de les Arts Escèniques de l'Institut del Teatre. L'exposició es podrà visitar del 9 al 20 de febrer.

L'objectiu de la mostra és preservar la memòria d'allò que ha estat el teatre. En aquest cas, es centra en les arts escèniques, en la seva memòria però també en ordenar i divulgar el contingut del seu fons per facilitar el seu estudi historiogràfic als historiadors. Descobrim que l'Institut del Teatre porta des de la creació del fons del MAE, el 1923, recollint, catalogant i conservant documents i objectes. Quasi 100 anys preservant les arts escèniques catalanes.

Ho aconsegueix aplegant textos dramàtics, apunts de direcció, programes de mà, escenografies, vestuari, models, fotografies i titelles, construint així una exposició que escriu la història del teatre a base de petits fragments.

L'exposició compta amb 6 propostes artístiques, presentades en diferents plafons de fotografies, representant cadascuna d'elles una part o professió concreta dins el món del teatre:

De la Terra al sol: Espectacle de 1879 amb escenografia i vestuari de Francesc Soler i Rovirosa
Tórtola Valencia: Ballarina de la primera meitat del Segle XX
Terra baixa: El clàssic català d'Àngel Guimerà
Marionetes Barcelona: La companyia de titelles de fil de Harry Tozer
• Ronda de mort a Sinera: L'espectacle de Ricard Salvat a partir de l'obra d'Espriu
Quiriquibú: El llegat artístic de Fabià Puigserver

A la dreta facilitem un dossier amb els continguts de la mostra.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: