|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Divendres, 18 de març de 2016

Exposició dels 80 anys d'història de l'escola Ramon Macip-Dolors Granés

El Museu Arxiu Tomàs Balvey fa un recorregut pels 80 anys de l'escola Granés, des dels seus inicis a la masia de Can Serra. La mostra es podrà visitar fins el 5 de juny.
L'exposició "Ramon Macip - Dolors Granés. 80 anys d'il·lusions" s'inaugurarà aquest dissabte 19 de març, a les 12 h, a la planta baixa del Museu Arxiu Tomàs Balvey.

Es tracta d'un recorregut per la història de l'escola pública de Cardedeu des dels seus orígens, a la masia de Can Serra, passant per totes les seves fases de creixement fins arribar a la construcció de l'actual escola Ramon Macip-Dolors Granés al barri de l'Estalvi. És una mostra de l'evolució de l'escola pública, de la figura dels mestres i dels equips i projectes pedagògics del centre Ramón Macip-Dolors Granés fins a la creació de les altres quatre escoles públiques de la vila.

Cardedeu té un teixit educatiu basat en l'escola pública que ve de lluny i que situa les 5 escoles dins el mapa escolar de Catalunya com un model d'excel·lència. Però això no hauria estat possible si des de l'Ajuntament no s'hagués apostat per un model com aquest ja des de l'últim quart del segle XX. Aquest model va fer possible que arribessin a Cardedeu equips de mestres molt implicats en les reformes educatives d'aquells anys de la transició política. L'escola Ramon Macip - Dolors Granés, que commemora els 80 anys del seu naixement, representa l'origen d'aquest teixit.

L'exposició es podrà visitar fins el 5 de juny. L'entrada és gratuïta, amb visita guiada cada diumenge a les 12 h.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: