|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Esport

Dimarts, 14 de juny de 2016

Exposició "Cent anys fent Club. 1916-2016" al Museu de Cardedeu

La mostra repassa els cent anys de vida del Futbol Club Cardedeu. També es presentarà el Llibre del Centenari, de Ramon Hurtado.
Aquest divendres, a les 19.30 h, s'inaugura l'exposició "Cent anys fent Club. 1916-2016" del Futbol Club Cardedeu a la planta baixa del Museu Arxiu Tomàs Balvey. En el mateix acte es presentarà el llibre del centenari del Club de la mà del seu autor, Ramon Hurtado.

L'exposició fa un recorregut per la història del Futbol Club Cardedeu des del seu inici, l'any 1916, fins a l'actualitat, on hi juguen més de 400 esportistes de totes les edats.

L'origen de la pràctica d'aquest esport a Cardedeu cal buscar-lo entre els treballadors de l'empresa barcelonina Miró i Trepat, que es van instal·lar a Cardedeu per muntar la fàbrica tèxtil Sanesteva i que, durant les seves estones de lleure, es divertien jugant a pilota. Miró i Trepat tenien l'oficina al magatzem de gra de cal Peó, propietat de Salvador Clavell, que en acabar la seva tasca a la Sanesteva va regalar al seu fill, Alfons Clavell, la pilota amb què jugaven.

Alfons Clavell tenia 16 anys i amb ell s'iniciava l'afició a un nou joc que feia pocs anys havia arribat a casa nostra, provinent d'Anglaterra, i que actualment és en un dels esports més reconeguts mundialment. La constitució oficial del Club no es va dur a terme fins el 5 de febrer de 1932, amb Antoni Fontova Escribà de president i Francesc Ricós Roig de vicepresident.

L'exposició també fa un recorregut per la història dels diferents camps de futbol on ha jugat el club al llarg d'aquests 100 anys: primer en uns terrenys de la granja Viader, a la plaça Amat després, al barri de la Penya, al pati de l'Esbarjo i, finalment, al Camp Municipal d'Esports.

Coincidint amb la inauguració es farà la presentació del Llibre del Centenari del Futbol Club Cardedeu i l'acte de donació de la col·lecció gràfica de Francesc Cot per part de la seva vídua, Maria Casanova.

Imatges

Més Informació
Enllaç Web Futbol Club Cardedeu

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: