|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Divendres, 25 de desembre de 2015

"Estirem el fil...", una oportunitat d'aprenentatge per l'alumnat del Centre de Formació d'Adults

Els alumnes del curs de preparació a les proves d'accés a grau mitjà del CFA de Cardedeu aprofiten l'exposició per a completar els seus aprenentatges a l'aula
Els alumnes del Centre de Formació d'Adults (CFA) de Cardedeu del curs de preparació a les proves d'accés a grau mitjà, han assistit a l'exposició "Estirem el fil..." a la Tèxtil Rase dins de les activitats curriculars del centre.

Acollits per Mercè Clos, psicòloga, i l'historiador Ricard Ginjaume, l'alumnat ha pogut veure el treball realitzat pels estudiants de 4rt d'ESO de l'Institut El Sui en què es mostra la història de la indústria tèxtil al municipi i escoltar les explicacions dels experts: la instal·lació de la fàbrica vella (Tèxtil Rase) i de la nova (La Hilandera), les condicions laborals sobretot de les dones i la discriminació que patien, el declivi, etc.

Els alumnes, acompanyats per la Regidora d'Ensenyament, Isabel Sallés, i per Carme Lizaso, Directora del CFA i professora d'Història, han pogut veure l'exposició i un fragment del vídeo en què testimonis de la vida a les fàbriques expliquen les seves anècdotes i vivències.

Lizaso explica que s'està treballant a classe la Revolució Industrial i que visitar aquesta exposició ha anat molt bé per poder aplicar els continguts teòrics d'una manera viva i pràctica, i molt gràfica. L'activitat també té com a objectiu que els alumnes, un grup molt heterogeni d'entre 16 a 50 anys, millori la seva cohesió social i els permeti establir relacions interpersonals més enllà de l'aula que els ha de repercutir directament en el rendiment acadèmic.

El CFA de Cardedeu actualment compta amb gairebé 200 alumnes que fan els cursos de preparació a les proves d'accés als cicles formatius, anglès, Competic i català per a nouvinguts. A més d'aquesta activitat, el centre té programades altres activitats com el visionat d'una pel·lícula en versió original pels alumnes que estudien anglès, l'assistència a una obra de teatre, entre d'altres.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: