|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Igualtat

Dimarts, 28 de juny de 2016

"Estima com vulguis". Jornada de reivindicació dels drets LGTB

Cardedeu celebra el Dia Internacional de l'Orgull LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals). Podeu llegir el manifest institucional aquí sota.
Amb el lema "Estima com vulguis" la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Cardedeu ha preparat diferents actes per a reivindicar els drets de les persones LGTB (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals) amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull LGBT que se celebra el 28 de juny. Amb aquestes jornades es pretén visibilitzar aquesta reivindicació i prevenir la LGTBIfòbia que s'expressa encara avui en formes subtils o en d'altres més crues com el recent atac amb arma de foc en un local popular de la comunitat LGTB a Orlando. Animem a les veïnes i veïns de Cardedeu a sortir al carrer i participar dels actes, perquè a Cardedeu estimem com vulguem.

Manifest de l'Ajuntament de Cardedeu:

És 28 de juny i tornem a celebrar una nova diada per l'alliberament lèsbic, gay, transexual i bisexual (d’ara en endavant LGTB). Arreu dels Països Catalans es recorda a les lluitadores que l’any 1969 a Stonewall van prendre els carrers per a visibilitzar la seva existència, per trencar amb l'opressió que durant segles ha condemnat a les persones lesbianes, transsexuals, gais, bisexuals i intersexuals a l'oblit, a l'angoixa, a la persecució, i en el pitjor dels casos, a la mort.
 
Però aquesta diada no és només un record a la memòria. No és una simple commemoració de batalles lliurades. És una diada de reivindicació i lluita pels drets de les persones LGTB.
 
A casa nostra la igualtat formal s'està guanyant gràcies a totes les lluites que ens han precedit, però per a la igualtat real encara queda molt camí per fer. La nostra societat encara està travessada per les desigualtats de gènere o orientació sexual. Aquestes desigualtats, malauradament, són les que legitimen que el govern de l’estat anul·li la Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes de la Comunitat Autònoma de Catalunya, que es discrimini en l’àmbit laboral a persones transsexuals. O a nivell internacional es visquin situacions esgarrifoses com la horrible matança d’Orlando (Estats Units) en un local popular de la comunitat LGTB.
 
Cada cop som més els Ajuntaments que ens comprometem amb els drets de les persones LGTB, també a Cardedeu. Des de l’any passat hem demostrat aquest compromís celebrant per primera vegada a Cardedeu la diada i ho volem seguir fent. No tant sols per la diada del 28 de juny, sinó tot l'any. Treballem i treballarem per a construir les bases d’una societat sense desigualtats per raó de gènere o opció sexual. Defensem i defensarem un model de convivència plural, perquè puguem decidir com volem que siguin les nostres famílies i per a esdevenir persones lliures. Tot això serà possible si ho fem colze a colze amb les persones LGTB i el teixit social del municipi.
 
Surt al carrer i estima com vulguis!

Aquests són els actes programats per celebrar el 28 J:

• Diumenge 26 juny, a les 18 h
Conta-contes per a infants amb "Amb el tango som tres" i berenar
Lloc: plaça Flors de Maig

• Diumenge 26 juny, a les 19 h
Pintada popular de la bandera multicolor "Cardedeu de colors. Estimem com volem"
Lloc: carrer Josep Vilaseca

• Dimarts 28 juny, a les 19 h
Lectura de manifest pels drets de les persones LGTB i penjada de bandera de l'arc de Sant Martí
Lloc: davant l'Ajuntament

• Del 30 juny al 3 juliol,
Projecció de la pel·lícula "Carol"
Dijous 30 de juny, a les 21 h
Divendres 1 de juliol, a les 22 h
Dissabte 2 de juliol, a les 20 h
Diumenge 3 de juliol, a les 19 h
Lloc: cinema Esbarjo

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: