|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dilluns, 16 d'abril de 2012

Els Patronats municipals de Cultura i Esports passaran a denominar-se Instituts municipals

Es tracta d'un canvi purament jurídic basat en la nova normativa, que obliga als ajuntaments a assumir aquests organismes amb mitjans propis.
L’Ajuntament de Cardedeu substituirà els patronats municipals per instituts municipals basant-se en les directrius de la Llei 11/2011, de 29 de desembre, de reestructuració del sector públic. Així, el Patronat Municipal de Cultura i el Patronat Municipal d’Esports deixaran de ser organismes autònoms per convertir-se en ens especials descentralitzats, i passaran a denominar-se Institut Municipal de Cultura i Institut Municipal d’Esports, respectivament. És previst que aquesta modificació sigui efectiva a partir de l’aprovació per Ple municipal.

Es tracta d’un canvi purament jurídic basat en la nova normativa, que obliga als ajuntaments a assumir aquests organismes amb mitjans propis. La modificació suposa la pèrdua formal de personalitat jurídica pròpia dels organismes, però en canvi implica més control econòmic i de gestió. A més, els nous estatuts dels ens especials descentralitzats preveuran la creació d’un òrgan per garantir la mateixa participació ciutadana que tenien els patronats municipals.

La modificació d’institut per patronat en els serveis de cultura i esports no suposaran cap canvi en aquests serveis ni en la seva gestió.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: