|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Territori

Dimarts, 2 de maig de 2017

Els parcs municipals, a la propera jornada de "Cardedeu en transformació"

Com a novetat, la jornada serà itinerant pels parcs dels Pinetons i de Pompeu Fabra, amb les explicacions d'Eliseu Guillamon, paisatgista redactor del Pla Director dels Parcs i director de l'obra. Hi haurà refrigeri amb sucs naturals en acabar.

"Parcs municipals" és el títol de la sisena jornada de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" que se celebrarà el divendres 5 de maig, a les 6 de la tarda. Serà una jornada itinerant: la trobada i explicació inicial es farà a la font del parc dels Pinetons, i a continuació es farà una ruta explicativa fins al parc de Pompeu Fabra, que clourà amb un refrigeri de sucs naturals.

Més enllà de jardins i places un dels grans valors dels municipis és tenir espais naturals integrats a l'espai públic que facin de "pulmons" verds. A Cardedeu, el nostre parc central és el parc dels Pinetons i el parc Pompeu Fabra. Amb l'objectiu d'impulsar-ne l'ús social, al llarg d'aquest primer semestre han començat una sèrie d'actuacions com el condicionament de l'esplanada on hi havia l'antiga piscina municipal per convertir-la en un espai per fer-hi activitats; plantació de 88 arbres de nou espècies diferents al parc de Pompeu Fabra; instal·lació de senyalització informativa i divulgativa dels valors patrimonials i naturals de tot el conjunt; entre d'altres tasques de gestió ambiental.

Tot seguit, durant el segon semestre de 2017, s'habilitarà un espai amb servei de bar, tipus guingueta o punt de gastronomia, a l'edifici dels vestidors del Parc Pompeu Fabra amb una pèrgola de fusta sobre la terrassa. Un espai que oferirà nous serveis per donar vida al parc: punt d'informació i d'atenció als visitants dels parcs, punt informatiu i de partida de rutes i itineraris en bici o a peu, i nova xarxa d'enllumenat als dos parcs. I el futur a mitjà termini passa per la unió encara més ferma dels dos parcs i de la riera, amb la supressió del vial de vehicles de l'avinguda de Onze de Setembre per transformar-lo en un nou passeig arbrat.

Explicarà totes actes actuacions Eliseu Guillamon, redactor del Pla Director dels Parcs i director de l'obra. Guillamon és enginyer tècnic agrícola especialitzat en hortofruticultura i jardineria. És paisatgista especialista en ordenació, disseny i gestió de parcs i jardins, tant per a paisatges i espais públics com per a jardins de casa. També és col·laborador en nombrosos plans i programes urbanístics i projectes d'ordenació urbana.

Aquesta és la sisena de les convocatòries que l'Ajuntament de Cardedeu organitza amb la finalitat d'explicar, amb profunditat, alguns dels objectius estratègics marcats pel govern municipal. Amb el lema de "Cardedeu en transformació. Idees i projectes de canvi per un nou Cardedeu" es vol informar sobre els projectes i les propostes concretes que es duran a terme al municipi amb el suport de persones expertes que contextualitzin i emmarquin la intencionalitat de cada tema.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: