|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Millora urbana

Dilluns, 25 de juny de 2018

Els nous jocs infantils de plaça de Joan Alsina representen la Llegenda del Verro

Aquesta iniciativa de difusió de la cultura popular cardedeuenca coincideix amb la celebració dels 25 anys de la Colla de Diables. Els jocs s'inauguraran el 12 de juliol coincidint amb la presentació del cartell i la programació de la Festa Major.

Avui entren en funcionament els nous jocs infantils de la plaça de Joan Alsina, al barri de l'Estalvi. Els nous jocs representen la Llegenda del Verro, el conte que es teatralitza cada any pels volts de Sant Pere i que té com a protagonista la bèstia de foc de la Colla de Diables de Cardedeu.

L'espai infantil consta d'una gran estructura de joc amb diferents elements com torres, tobogans, ponts, escales, cordes, rampes i barres, i també té un gronxador i un tobogan. Hi apareixen dibuixats el Llucifer i la Diablessa, el Verro i els garrins, i el poble, i també s'ha instal·lat un plafó que resumeix amb text i dibuixos la història de la llegenda dels Diables de Cardedeu.

La il·lustradora i diable cardedeuenca Pilar Ors ha dibuixat aquests elements, que va crear pel llibre "La Llegenda del Verro", editat per la Colla de diables fa poc més d'un any.

Enguany, la llegenda es representarà el dissabte 30 de juny durant la Festa del Foc, la cita anual de la entitat, en la qual es rosteix un porc a plaça de Sant Corneli i, havent sopat, s'hi representa de la Llegenda del Verro.

Aquesta iniciativa de difusió de la cultura popular cardedeuenca coincideix amb la celebració dels 25 anys de la Colla de Diables. Aquests jocs infantils s'inauguraran el proper 12 de juliol, a les 7 del vespre, en el marc de la presentació de la Festa Major de Cardedeu a la mateixa plaça de Joan Alsina.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: