|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dimecres, 28 de setembre de 2016

Els escenògrafs Jordi i Josep Castells exposen al Museu dins el cicle Cardedeu amb l'Art Vigent 2016

La mostra s'inaugura aquest divendres 30 de setembre, a les 7 de la tarda, i es podrà visitar fins el 5 de març de 2017.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey inaugura divendres 30 de setembre, a les 7 de la tarda, l'exposició "Del taller a l'escenari. Jordi i Josep Castells Planas", dins el cicle Cardedeu amb l'Art Vigent 2016. Una exposició que mostra la capacitat creativa en el món de l'escenografia dels artistes Jordi i Josep Castells i s'hi mostra des dels processos creatius de l'obra, amb esbossos i maquetes, fins a la consecució de l'escenografia ja sigui amb telons, objectes, cartells o obres d'art.

L'espectador podrà copsar com l'escenografia tradueix plàstica i artísticament un concepte, un text o una idea, responent a les necessitats de l'espectacle. I per fer-ho, els artistes s'embolcallen amb materials diversos que van des de la pintura a la fusta o d'altes de caràcter més industrials. L'exposició és una instal·lació on s'utilitza l'espai per crear un ambient, una experiència on l'espectador transita i interacciona amb els objectes i les obres que s'hi mostren.

La mostra s'acompanya d'un documental, del realitzador Jordi Call, on els germans Castells fan un recorregut per la seva trajectòria artística.

L'exposició es podrà visitar fins el 5 de març de 2017 i l'entrada és gratuïta. A més, els diumenges a les 12 h es farà una visita guiada gratuïta.

Jordi i Josep Castells Planas
Nascuts a Cardedeu l'any 1947, Jordi i Josep Castells Planas porten més de 35 anys en la professió d'escenògrafs. S'introdueixen en el món de la pintura en el taller familiar i mostren des de la joventut d'inquietuds culturals que els porten a formar part d' entitats culturals i teatrals de Cardedeu on hi participen dirigint i actuant però també creant les escenografies i el vestuari.

És a partir de l'elaboració dels cartells per a obres teatrals de Dagoll Dagom, Pep Bou, Pepe Rubianes o l'Orquestrina Galana entre d'altres que s'introdueixen en el món de l'escenografia on realitzaran escenaris per a les obres de Frederic Roda, Dagoll Dagom, La Fura dels Baus o Comediants, tant pel que fa a la construcció com al disseny.

Creadors també d'escenografies cinematogràfiques, participen en pel·lícules d'èxit com "El Orfanato" de Juan Antonio Bayona o "El perfum" de Tom Tykwer. També han participat en sèries de televisió tant en el disseny com en la construcció de decorats i han treballat a altres països com Portugal, Alemanya, Itàlia, Gran Bretanya , França o Xina entre d'altres.

Recentment han col·laborat amb la galeria Mayoral duent a terme diferents creacions artístiques i escenogràfiques i són els autors del teló de la recent estrenada obra teatral "Sacaramouche" de la Companyia Dagoll Dagom.

Per tota aquesta trajectòria, el 2015 se'ls hi va concedir la Creu de Sant Jordi, el guardó Vallesans de l'any i la Creu de Terme de Cardedeu.


Altres activitats programades

Divendres 16 desembre, a les 19 h
Jordi i Josep Castells. Una trajectòria
Presentació del catàleg de l'exposició. Jordi i Josep Castells Planas faran una visita comentada per l'exposició que permetrà al visitant parlar, dialogar i compartir experiències amb ells i les seves escenografies. L'activitat és gratuïta.

 

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: