|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dimecres, 9 de novembre de 2016

El Voluntariat per la llengua de Cardedeu celebra l'Any Llull

L'acte d'inici de la 25a edició del Voluntariat per la llengua (VxL) va anar dedicat a la figura de Ramon Llull, amb motiu del 700 aniversari, i va comptar amb la col·laboració d'Alícia Molina, Jordi Aligué i participants en el VxL.
L'Estació és allà... espai per les arts i les lletres ha acollit un acte per celebrar l'Any Llull, amb motiu dels 700 anys de la mort de l'escriptor -pensador i místic- de més abast internacional de les lletres catalanes.

Després d'unes paraules d'agraïment a Jordi Aligué per haver acollit aquest acte en el seu taller d'art, Assumpta Relats, tècnica de l'Oficina de Català, va comentar que s'emmarcava en l'inici de la 25a edició del Voluntariat per la llengua a Cardedeu, que arrenca amb 22 parelles lingüístiques (entre noves i que continuen), i també va recordar als assistents que aquest programa, que té 12 anys d'existència a Cardedeu, és més vigent que mai i està ben consolidat.

Alícia Molina, bona narradora oral i professora de llengua i literatura del Taller Ginebró, va fer de fil conductor per explicar la figura i el pensament de Ramon Llull, i va comptar, per fer-ho, amb la participació del mateix Jordi Aligué, i també d'alumnes dels cursos de català, aprenents i voluntaris per la llengua, que van il·lustrar la narració amb la lectura d'alguns textos de la seva obra: el poema Cant de Ramon, un fragment del Llibre del gentil i els tres savis, dues faules del Llibre de les bèsties, i uns quants aforismes i versicles del Llibre d'amic e amat.

Alumnes dels cursos de català i participants en el VxL que van intervenir: el Demetrio, la Leticia, la Mari Carmen, la Nora, l'Elsa, la Rosa Maria, la Mayte, l'Agnieszka, la Beatrice, l'Irma i la Carmen.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: