|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dimecres, 25 de novembre de 2015

El sociòleg i activista Jokin Azpiazu parla d'homes i feminisme a la Biblioteca

En motiu del Dia Internacional contra la violència masclista la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu va acollir la xerrada, organitzada per la regidoria d'Igualtat, "Homes i feminismes, del privilegi al compromís"
Aquesta xerrada s'emmarca dins l'objectiu de la regidoria vers la formació per la prevenció de les violències. I en aquest cas concret, especialment adreçada als homes i el seu paper perpetuador de desigualtats.

Amat Molero i Borràs, cardedeuenc, educador socials i membre d'Ulleres per Esquerrans, va introduir la xerrada explicant el seu punt de vista i la seva vivència com a home quan s'ha interrogat vers el seu paper en el feminisme i la lluita per la igualtat. Amat va repassar com el patriarcat ens afecta a homes i dones i va il·lustrar-ho amb alguns exemples quotidians.

Jokin Azpiazu Carballo, sociòleg i activista de moviments socials del País Basc, especialitzat en temes de gènere i feminisme, ens va parlar de les seves investigacions en aquesta temàtica i algunes de les seves conclusions. Jokin viu a Ermua, un municipi on el moviment feminista és molt potent històricament. És un dels primers municipis que va posar en marxa un Pla d'Igualtat i també on s'han impulsat polítiques feministes adreçades a homes. Ell ha investigat com els grups d'homes o de masculinitats que aborden la problemàtica del patriarcat per a lluitar per la igualtat acaben amb certes contradiccions i no sempre s'encaminen cap a l'objectiu. Ell defensa que els homes hem de prendre consciència dels nostres privilegis i que si volem renunciar-hi això provocarà una inevitable incomoditat. Sense aquesta incomoditat no hi ha canvi social possible.

Un cop finalitzada l'exposició es va passar a les preguntes i el debat per part del públic assistent.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: