|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Formació i ocupació

Divendres, 2 de desembre de 2016

El Servei d'Ocupació analitza el sector agropecuari per orientar i formar les persones usuàries

De moment s'han fet tallers amb empresaris agrícoles, i amb comerços de productes agrícoles i ecològics per elaborar mapes ocupacionals.
En el marc de l'aposta de l'Ajuntament de Cardedeu per consolidar i fer créixer el sector agropecuari, el Servei Local d'Ocupació se centrarà els propers mesos en analitzar el sector des de la perspectiva del treball. Per dur-ho a terme, s'elaboraran mapes ocupacionals amb l'objectiu de sensibilitzar les empreses en la gestió per competències, i analitzar quines són les competències claus dels llocs de treball que necessiten cobrir a curt i mig termini. A partir d'aquest anàlisi, el Servei Local d'Ocupació planificarà accions complementàries per adequar els perfils professionals de les persones usuàries que atén el servei a les necessites reals de contractació de les empreses.

La primera actuació d'aquest treball d'elaboració de mapes ocupacionals ha estat un taller DACUM, on s'ha recollit tota la informació que tenen els empresaris sobre el lloc de treball de productor agrícola. La intenció del Servei Local d'Ocupació és conèixer el màxim possible aquest lloc de treball per orientar les persones en recerca de feina i que aquestes hi puguin accedir. En el segon taller, que s'ha fet aquesta setmana, set representants del comerç de productes agrícoles i ecològics de Cardedeu i rodalies han col·laborar en l'elaboració del mapa ocupacional de venta de productes agrícoles.

Des dels Serveis Locals d'Ocupació s'està implementant el model d'orientació per competències i promovent el mètode de la selecció per competències a les empreses usuàries. Aquest model permet seleccionar els perfils professionals demandants en les ofertes de treball amb criteris de qualitat i d'idoneïtat específica al lloc de treball concret, allunyant-nos de la simple selecció en funció d'una experiència laboral concreta i d'una formació més o menys adequada.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: