|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Formació i ocupació

Dimarts, 18 de febrer de 2014

El servei de Formació i ocupació ha atès 211 alumnes durant el 2013, amb més de 2.600 hores de formació

L'any passat 233 persones van trobar feina a través del servei local d'ocupació.
El servei de Formació i ocupació municipal ha dut a terme diversos projectes durant el 2013 amb l'objectiu de millorar l'accés al mercat de treball de les persones que estan en recerca de feina.

Pel que fa a la formació, ha ofert dos programes de qualificació professional inicial (PQPI-PTT), el d'auxiliar en activitats d'oficina i en serveis administratius generals, amb 15 persones inscrites, i el d'auxiliar en muntatge d'instal·lacions d'electricitat, aigua i gas, que enguany compta amb 16 alumnes. L'objectiu dels PQPI és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat d'un itinerari formatiu.

Quant a formació ocupacional, durant l'últim curs se n'han organitzat dos adreçats a treballadors en situació d'atur que inclouen formació teòrica i pràctiques a empreses: el d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials, amb una inserció laboral del 63 %, i el d'atenció especialitzada a malalts d'Alzheimer, amb una inserció del 23 % de l'alumnat.

El servei de formació també ha impulsat el projecte Fein@ jove'13 d'orientació, motivació i formació per a joves amb dificultats d'inserció laboral amb conveni amb la Fundació Viver de Bell-lloc, La Païssa i Can Tramp, en el qual hi participen 15 alumnes que es formen en el sector agropecuari, una iniciativa pionera per facilitar les seves competències formatives i laborals. I s'han organitzat altres cursos com el taller d'autoconeixement per a alumnes de 4t d'ESO dels tres instituts de Cardedeu (54 alumnes) i les càpsules formatives per al desenvolupament professional (18 alumnes). En total, el servei ha fet 2.675 hores de formació i ha atès 211 alumnes.

Pel que fa a l'ocupació, la Borsa de treball de Cardedeu ha atès, durant el 2013, 381 nous usuaris, i ara n'hi ha 1.025 d'actius en cerca de feina. L'any passat 233 demandants van trobar feina. D'aquests, 68 es van inserir laboralment a través d'ofertes gestionades directament pel Servei Local d'Ocupació i 165 ho van fer a través d'altres vies (inclosa el Club de feina). L'any passat 50 noves empreses van contactar amb el servei, que actualment té 528 empreses registrades. Durant el 2013 es van gestionar 104 ofertes de feina.

D'altra banda, s'han contractat 8 persones en situació d'atur, que l'han esgotat o bé perceptores de la Renda Mínima d'Inserció, a través de plans d'ocupació durant 6 mesos per diversos projectes municipals.

El servei d'orientació professional també ha fet xerrades a alumnes dels centres de secundària de Cardedeu, consultes per a famílies, i sessions d'orientació individualitzada, entre d'altres. A més, participa en accions i projectes amb altres àrees de l'Ajuntament i amb entitats supramunicipals com la Diputació de Barcelona o el Consell Comarcal del Vallès Oriental.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: