|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Divendres, 21 d'octubre de 2016

El Ple aprova les ordenances fiscals per a l'any 2017

La major part dels tributs es congelen, excepte la taxa d'escombraries, i se suprimeixen taxes menors.
El Ple de l'Ajuntament ha aprovat inicialment la modificació de les ordenances fiscals relacionades amb els tributs municipals i amb els preus públics de l'Ajuntament que s'hauran d'aplicar a partir del 2017. La modificació s'ha aprovat amb 9 vots a favor (5 ERC i 4 CUP), 4 abstencions (3 PSC i 1 PP), 2 vots en contra (1 CiU i 1 GPC).

Les ordenances aprovades són eminentment continuistes i mantenen els criteris seguits a les ordenances 2016: la progressivitat: que pagui més qui més té; el foment de l'activitat: tendir cap a una fiscalitat que gravi el patrimoni i els comportaments rentistes i fomenti l'activitat; i l'eficiència: eliminar taxes que no cobreixin els seus propis costos de gestió. Així, es mantenen els tipus diferenciats a l'IBI als usos d'oficines, industrial, comercial i aparcament/magatzem i se suprimeixen taxes per iniciar nous negocis per tal de reactivar el comerç local.

Les principals modificacions afecten la taxa d'escombraries, que degut a la necessitat d'incorporar un nou camió, s'incrementarà linealment un 2%, que representarà un cost addicional de poc més de 2 euros per cada llar de Cardedeu. També és una novetat l'eliminació del pagament per a la tramitació de comunicacions prèvies i de declaració responsable d'activitats no classificades i innòcues; canvis de noms d'activitats, i procediment control activitats fires. En matèria de llicències urbanístiques, es redueix la quota mínima en casos de comunicació prèvia, que enlloc de ser 188,20€ com fins ara passarà a 60€

Després de l'aprovació inicial de les ordenances, ara s'obre un període de reclamacions de 30 dies i en el proper ple es faria l'aprovació definitiva. Aquest és el primer pas abans de portar a Ple el pressupost general per al 2017.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: