|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Divendres, 6 de novembre de 2009

El pagament de l'IBI es podrà fraccionar en quatre rebuts

El Ple municipal d'ahir va aprovar la modificació de les ordenances fiscals per al 2010.
La novetat més destacada és el fraccionament de l'impost sobre béns immobles (IBI): a partir d'ara el pagament es podrà fer en quatre períodes per als rebuts domiciliats, quan fins ara es podia fer en dos.

També a l'IBI es redueix el tipus de gravamen dels béns urbans del 0,94 vigent al 2009 al 0,86 per al 2010. L'any 2009 ha estat el primer d'aplicació dels nous valors cadastrals sorgits de la revisió col·lectiva duta a terme per la Gerència Territorial del Cadastre que ha suposat una destacable revalorització, i l'increment mitjà dels rebuts se situarà al voltant del 10%. Recordem que es manté la bonificació del 40% de la quota de l'IBI per a les famílies nombroses quan els ingressos bruts per membre de la família no superin els 8.000 euros anuals i l'immoble sigui l'habitatge habitual de la família.

Totes les bonificacions de les ordenances fiscals es mantenen. Pel que fa a la taxa d'escombraries, s'ha reduït fins a 5 el nombre d'aportacions anuals a la deixalleria per poder gaudir de la bonificació del 20% de la quota (aquest any eren 6 aportacions). La taxa s'ha incrementat, de mitjana, un 1%, i es mantenen la bonificació del 95% de la taxa d'escombraries per als jubilats o pensionistes amb ingressos no superiors a l'IPREM i que no siguin propietaris de més d'un habitatge, així com les famílies monoparentals acollides al programa PIRMI.

Els imports d'aquelles taxes que es calculen en funció dels metres lineals o quadrats d'ocupació de domini públic local també han patit modificacions a l'alça derivades de la revisió cadastral. Les taxes que no es calculen amb aquests criteris mantenen, en general, les mateixes quotes que són vigents aquest any 2009.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: