|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dilluns, 16 de novembre de 2015

El Museu programa activitats en el marc de la 20a Setmana de la Ciència

Com cada any, el Museu Arxiu Tomàs Balvey organitza diferents activitats de divulgació científica dins el marc de la Setmana de la Ciència que enguany celebra la 20a edició del 13 al 22 de novembre. Els temes centrals d'enguany són la llum i els sòls amb motiu de la celebració, aquest 2015, de l'Any Internacional de la Llum i de les Tecnologies basades en la Llum i de l'Any Internacional dels Sòls. La Setmana de la Ciència, és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Activitats al Museu de Cardedeu:

• Divendres 20 novembre, a les 19 h
Conferència: La neurociència i la seva aplicació al món real mitjançant la lectura i l'estimulació del cervell
Dins el desconeixement que tenim del cervell, la recerca bàsica en neurociència es pot transformar en aplicacions mèdiques relacionades amb els equips de lectura i estimulació del cervell. Aquestes aplicacions poden anar des del control remot d'aparells amb el cervell fins al tractament de dolor neuropàtic mitjançant realitat virtual conjuntament amb l'estimulació del cervell.
Una xerrada a càrrec de Guillem Mitjà, enginyer industrial i director d'operacions de l'empresa Neuroelectrics, que intenta portar la ciència del cervell de la investigació a la realitat.
Activitat gratuïta


• Dissabte 21 novembre, a les 17.30 h
Diumenge 22 novembre, a les 11 h
La màgia de la ciència
Una activitat familiar per apropar la ciència més quotidiana tant a petits com grans i experimentar amb fenòmens físics i químics.
Taller per descobrir el fascinant món de la ciència a través de l'experimentació de fets quotidians. De la mà de Joan Conchello, mestre especialista en divulgació científica, els nens i les nenes podran experimentar amb fenòmens sorprenents per entendre els conceptes bàsics de la física especialment pensats per poder gaudir-ne en família.
Grans i petits descobriran d'una manera amena i divertida el món de les matemàtiques, del número PI i farem una mica d'història de les màquines de calcular, entre d'altres.
Amb la col•laboració de Cosmocaixa.
Activitat gratuïta. Cal reserva prèvia. Indicat per a nens i nenes a partir de 8 anys

• Setmana de la Ciència
Descobrim la ciència
Durant la setmana de la ciència el MATBC ofereix de la mà de Joan Conchello i Carme Barrabés diferents tallers didàctics per als instituts de Cardedeu on els joves descobreixen a partir de diferents experiments i demostracions el fascinant món de la ciència.
Amb la col·laboració de Cosmocaixa.

Trobareu tota la informació sobre la Setmana de la Ciència a l'enllaç adjunt.

Imatges

Més Informació
Enllaç Setmana de la Ciència 2015

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: