|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dilluns, 10 de juny de 2013

El Museu mostra l'obra del fotògraf local Pau Fort

L'exposició "Pau Fort. Instants de Cardedeu" es podrà visitar fins el 15 de setembre.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey inaugura l'exposició Pau Fort. Instants de Cardedeu el divendres 14 de juny, a les 20 h. Es tracta d'una mostra d'algunes de les fotografies de Pau Fort que formen part del dipòsit que la família del fotògraf va fer al Museu, i es podrà visitar fins el 15 de setembre.

L'exposició mostra prop d'un centenar de fotografies que Fort va fer entre els anys 30 i 70 del segle XX. Estan repartides en diferents àmbits que ens ajuden a entendre millor la figura del fotògraf i del seu treball, que ha servit per conèixer la història més recent de Cardedeu i rodalies ja que la seva càmera va immortalitzar-ne racons, actes i personatges. L'exposició també vol reconèixer la tasca que Fort va dur a terme com a conservador del Museu després de la mort del seu fundador, Tomàs Balvey.

La família Fort va cedir l'arxiu fotogràfic Pau Fort al MATBC el març de 2011. Aquest fons constava de més de 300 plaques de vidre, fotografies en paper, negatius, documents i manuscrits, entre els quals destaquen llibres de notes amb informació sobre la donació de la Casa Daurella o notes entre Tomàs Balvey i el mateix Pau Fort. A més, l'any 2012 la família Fort va fer un segon dipòsit de plaques de vidre al MATBC que fou integrat a l'arxiu. Durant la segona meitat del 2011 i fins el 2013, el Museu ha inventariat, documentat i digitalitzat aquest fons per tal de garantir-ne una bona conservació i millorar l'accés a la consulta a totes aquelles persones interessades en la història recent de Cardedeu.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: