|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Divendres, 13 de maig de 2016

El Museu de Cardedeu se suma al Dia internacional dels Museus

S'han programat diverses activitats que clouran amb el lliurament del Premi d'Honor Tomàs Balvey a Maria Fortuny Vila, la "iaia Maria", per la seva aportació i ajuda en la recuperació de l'elaboració de ratafia.
Un any més el MATBC se suma a les activitats organitzades pel Dia Internacional dels Museus que se celebra anualment el 18 de maig. L'edició d'enguany està dedicada als Museus i Paisatges Culturals, tot reconeixent el paper que juguen els museus en l'educació i l'enriquiment de les cultures, els intercanvis culturals, i la interrelació i cooperació dels diferents pobles del món.

Amb motiu de la celebració, el 18 de maig l'entrada al Museu serà gratuïta, i el 21 de maig es farà la Nit dels Museus i l'equipament estarà obert fins les 12 de la nit amb visites guiades.

El Dia Internacional dels Museus és un esdeveniment, organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

Activitats programades:

- Dimecres 18 durant tot el dia
L'entrada al MATBC serà gratuïta a totes les sales dins l'horari habitual de 10 a 14 i de 16 a 19h

- Dissabte 21 maig, a les 21.30 h
Elaboració de ratafia
Taller obert per elaborar la ratafia de la iaia Maria de Cardedeu, producte propi del Museu dins les activitats programades per la Nit dels Museus.
A càrrec d'Enrica Renter. A la terrassa del Museu
Ja no queden places per aquesta activitat

- Dissabte 21 maig, a les 21.30 h
La nit dels museus
En el marc del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, us proposem una visita nocturna al MATBC amb tast de licors i ratafia de la iaia Maria de Cardedeu.
El museu estarà obert fins les 12 de la nit amb visites guiades, tastet de tisana i licors d'herbes i jocs de pistes pels mes petits.

- Diumenge 22 a les 12h
Premi d'honor Tomàs Balvey: Maria Fortuny, la "iaia Maria"
VI edició dels premis que tenen per objectiu donar a conèixer les aportacions d'homes i dones que, de maneres molt diverses, han contribuït i contribueixen en la preservació i divulgació del patrimoni, aconseguint que el Museu de Cardedeu sigui un referent com a museu de benestar i salut.
Enguany el premi serà entregat a Maria Fortuny Vila, la "iaia Maria", per la seva aportació i ajuda en la recuperació de l'elaboració de ratafia a molta gent, joves i no tant joves, de Cardedeu.

Imatges

Més Informació
Enllaç web Museu Arxiu Tomàs Balvey

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: