|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dijous, 9 de març de 2017

El Museu de Cardedeu inaugura dues exposicions: una sobre restauració i l'altre sobre nissagues farmacèutiques

Les dues mostres s'inauguren divendres 10 de març, a les 7 de la tarda.

El Museu Arxiu Tomàs Balvey (MATBC) estrena aquest divendres 10 de març dues noves exposicions: "Recuperem la memòria. Restaurem!" a la planta baixa ¡ "5 nissagues farmacèutiques" a la segona planta. La inauguració, a càrrec de l'alcalde, Enric Olivé, i la regidora de Desenvolupament Econòmic, Núria Hernández, tindrà lloc a les 7 de la tarda.

Exposició: "Recuperem la memòria. Restaurem!"
Del 10 de març al 17 de maig, a la planta baixa del MATBC

El Museu de Cardedeu custodia un fons ampli i heterogeni aconseguit originàriament per Tomàs Balvey i Bas, fundador del museu i que, amb els anys, s'ha anat ampliant amb donacions, compres i dipòsits de particulars, empreses, institucions i artistes.

Aquest fons consta de col·leccions molt diverses: arqueologia, ciències naturals, història i etnografia, indumentària, objectes d'ús personal, arts decoratives i ceràmica, numismàtica, art i la Farmàcia Balvey, un dels elements més significatius del museu. Amb l'exposició "Recuperem la memòria. Restaurem" es mostren les problemàtiques que comporta la conservació del fons així com les tasques en conservació preventiva i restauració que s'han dut a terme al llarg dels anys i que han permès ampliar l'estudi i la difusió de les col·leccions del MATBC.

Una exposició produïda pel Museu Arxiu Tomàs Balvey amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona.


Exposició: "5 Nissagues farmacèutiques: Balvey, Forés Carulla, Cuatrecasas, Esteve i Oliver Rodés"
Del 10 de març al 15 d'octubre, a la segona planta del MATBC.

Les Nissagues Balvey, Esteve, Forés-Carulla i Cuatrecasas han estat famílies vinculades al món de la farmàcia rural des dels segles XVI-XVII i han viscut, de primera mà, el pas des de l'apotecaria, on es dispensaven i preparaven medicaments, a la farmàcia tal i com l'entenem avui.
Aquestes nissagues, juntament amb la nissaga Oliver Rodés de la ciutat de Barcelona, han donat valor al patrimoni farmacèutic conservant i difonent una faceta important del patrimoni històrico-professional del nostre país: el farmacèutic.

L'exposició mostra com petites farmàcies rurals evolucionen cap a nous laboratoris, amb homes de ciència i grans humanistes al capdavant excepte la nissaga Oliver Rodés que a diferència de les altres va centrar la seva tasca farmacèutica en l'anàlisi i la potabilitat de l'aigua a la ciutat de Barcelona.

Una exposició produïda pel Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu i la Xarxa de Museus de Farmàcia i amb la col·laboració del Museu de la Farmàcia Catalana, el Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí, la Fundació Concòrdia Farmacèutica i els laboratoris Esteve i Oliver Rodés.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: