|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dimarts, 15 de novembre de 2016

El Museu de Cardedeu celebra la Setmana de la Ciència 2016

De l'11 al 20 de novembre es commemora la Setmana de la Ciència, i el Museu ha programat tallers i xerrades de divulgació científica.
Com cada any, el Museu Arxiu Tomàs Balvey organitza diferents activitats de difusió científica dins el marc de la Setmana de la Ciència que enguany celebra la 21a edició. Al llarg de la setmana es duran a terme activitats de divulgació científica per a l'alumnat dels instituts, i xerrades i activitats familiars el cap de setmana.

Els temes centrals de l'edició d'enguany són els llegums, en el marc de l'Any Internacional dels Llegums; la cartografia, amb motiu de la celebració de l'Any Internacional de la cartografia; i la relació global/local, per la celebració de l'Any Internacional de l'Entesa mundial. La Setmana de la Ciència és una iniciativa coordinada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Les activitats de la Setmana de la Ciència al MATBC:

• Divendres 18 novembre, a les 19 h
Conferència "El món dels mapes"
A càrrec de Jordi Piña, geòleg.
Recorregut per la representació del territori al llarg del temps, des dels primers passos i la seva evolució fins als conjunts de dades geoespacials utilitzades avui en dia per generar mapes. Mostrarem un conjunt de mapes temàtics i veurem els seus usos i possibilitats.
Activitat gratuïta

• Dissabte 19 novembre, a les 17.30 h
Diumenge 20 novembre, a les 11 h
La màgia de la ciència
Activitat familiar per apropar la ciència més quotidiana a petits i grans. Els nens i les nenes podran experimentar amb fenòmens sorprenents per entendre els conceptes bàsics de la física especialment pensats per poder gaudir-ne en família. A càrrec de Joan Conchello, mestre especialista en divulgació científica,
Activitat gratuïta. Cal reserva prèvia al 93 871 30 70.
Amb la col·laboració de Cosmocaixa.

• Durant tota la setmana
Descobrim la ciència
Tallers didàctics als instituts on el jovent descobrirà el fascinant món de la ciència a partir de diferents experiments i demostracions, de la mà de Joan Conchello i Carme Barrabés. Amb la col·laboració de Cosmocaixa.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: