|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dijous, 8 de juny de 2017

El Museu acull una jornada tècnica sobre restauració

El divendres 16 de juny s'explicaran les tècniques utilitzades en la restauració de l'obra "Sant Francesc de Paula" del fons del Museu.

A partir de la restauració de l'obra "Sant Francesc de Paula" del fons del Museu, el MATBC ha preparat una jornada tècnica juntament amb el servei de restauració de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona pel divendres 16 de juny.

Amb aquesta jornada es vol donar a conèixer la problemàtica que presenta l'obra i les anàlisis de materials que s'han portat a terme per part de l'equip del GRAPAC-CETEC Patrimoni de la UAB-IQS/URL, l'Institut Universitari de Restauració del Patrimoni (IRP) de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat de València (UV) sota la coordinació del Laboratori de Conservació-restauració de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Una recerca que ha anat a càrrec de les investigadores i investigadors científics: Dr. José Luis Prada Pérez, Dra. Núria Guasch Ferré i Dr. Manuel Àngel Iglesias Campos de la UAB-IQS/URL; la Dra. María Teresa Doménech Carbó i la Dra. Laura Osete Cortina del IRP-UPV; i el Dr. Antonio Doménech Carbó de la UV.

L'activitat és gratuïta. Cal reserva prèvia trucant al 93 871 30 70 o per correu a museu@cardedeu.cat


Programa de la jornada:

De 9.30 a 14.45 h:

Problemàtica i alteracions que presenta la pintura. Criteris aplicats en la intervenció de conservació-restauració. Ponent: Dra. Rosa M. Gasol Fargas (Laboratori de Conservació-restauració, OPC, Diputació de Barcelona)

Caracterització morfològica i quimicomineralògica de la pintura mitjançant la microscòpia òptica i la microscòpia electrònica de rastreig. Ponents: Prof. Dr. José Luis Prada Pérez i Dra. Núria Guasch Ferré GRAPAC/CETEC-p (UAB-IQS/URL)

Caracterització quimicomineralògica de la pintura mitjançant l'espectroscòpia d'infraroig per transformada de Fourier i la cromatografia de gasos-espectrometria de masses. Ponent: Dra. Laura Osete Cortina (IRP-UPV)

Caracterització química de la pintura mitjançant la voltamperometria de micropartícules. Ponent: Prof. Dr. Antonio Doménech Carbó (UV)

Estudi de la pintura mitjançant la microscòpia de força atòmica-nanoindentació. Ponent: Prof. Dra. Teresa Doménech Carbó (IRP-UPV)

Focus Grup a càrrec dels ponents i torn obert de preguntes

Modera: Teresa Blanch, directora del Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu (MATBC)


De 16.30 a 18 h:
Visita al magatzem del Museu a l'edifici de Can Xicola.

Imatges

Més Informació
Enllaç Web Museu Arxiu Tomàs Balvey

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: