|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Dijous, 14 de març de 2013

El grafista America Sanchez exposa al Museu de Cardedeu

L'exposició s'inaugura divendres 15 de març a les 8 del vespre.
El Museu Arxiu Tomàs Balvey presenta l'exposició del grafista America Sanchez Fotomuntatges. Iconografia moderna 1980-1985 aquest divendres 15 de març a les 8 del vespre.

L'obra exposada, feta entre el 1980 i el 1985, esta imbuïda d'un fort sentit crític, d'humor, parodia i sensualitat a partir de la tècnica del collage, on l'artista reutilitza fotografies, disseny gràfic o pintura i dibuix. Unes obres realitzades seguint la tècnica tradicional del fotomuntatge combinant el pla documental i la intervenció artística. La mostra, que es podrà visitar fins el 2 de juny, prové del Museu d'Art de Cerdanyola del Vallès
L'exposició reivindica una de les figures més influents del panorama creatiu català del darrer terç del segle XX, essent un dels responsables de la renovació gràfica dels anys seixanta i de la imatge de Barcelona.

America Sanchez és un creador polifacètic. Ha estat l'autor de dissenys gràfics, logotips i campanyes publicitàries per a Vinçon, la Caixa, Cerveses Moritz, l'escola EINA, el Col•legi d'Arquitectes, la Generalitat de Catalunya, el Futbol Club Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, el Festival Grec, el Museu Picasso, l'Ajuntament de Barcelona, entre moltes altres institucions i empreses. Va portar a terme el disseny de la imatge de la candidatura olímpica de Barcelona 92, i el 2010 va ser el responsable del redisseny de Vilaweb.

L'artista també ha desenvolupat una faceta docent i és autor del llibre de fotografies Barcelona gràfica, però també de cèlebres portades de discos com el del Viatge a Itaca de Lluís Llach o de diversos de Maria del Mar Bonet. Com a cartellista ha realitzat més de 200 cartells donats per l'artista a la Biblioteca de Catalunya el 2006.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: