|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Dimecres, 18 de juliol de 2018

El Departament de Cultura avala la reforma de la Tèxtil Rase

El projecte de rehabilitació de la Tèxtil Rase per convertir-la en un equipament social i cultural per a totes i tots té el vistiplau de Patrimoni per garantir la conservació de l'edifici i el seu valor patrimonial.

La Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha donat llum verda a la reforma de la Tèxtil Rase en termes de protecció del patrimoni arquitectònic catalogat. L'Ajuntament ha rebut l'informe favorable per tirar endavant el projecte de rehabilitació, que té totes les garanties jurídiques, urbanístiques i patrimonials. També ha estat validat per la Comissió de Patrimoni, un òrgan amb representació de persones expertes locals escollides pel Ple, que ha fet seguiment del projecte i està d'acord amb la necessitat de la rehabilitació segons la proposta presentada.

La reforma és imprescindible i urgent per l'estat de degradació del propi edifici. La substitució de la coberta de la nau oest és una exigència de seguretat, i que ha motivat la modificació de la fitxa del catàleg, ja que per la degradació del formigó era impossible mantenir l'estructura actual. Pel que fa a la façana sud, la proposta d'obertura s'adequa a les proteccions establertes, i en els darrers anys ja s'hi ha actuat fent, per exemple, les tres obertures provisionals actuals. L'Ajuntament va incloure la Tèxtil Rase al catàleg de Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) precisament per motivar les actuacions de conservació del valor patrimonial de l'edifici.

Les obres de rehabilitació començaran a principis de 2019, i la posada en servei de l'equipament és prevista per l'any 2020.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: