|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Educació

Divendres, 20 de novembre de 2015

El Consell d'Infants i Adolescents de Cardedeu vol que s'escoltin les seves veus

Dues alumnes de l'escola Les Aigües són les representants del Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya a Cardedeu.
Coincidint amb la commemoració del Dia Universal de la Infància el nou Consell d'Infants i Adolescents de Cardedeu ha tractat el tema dels drets dels infants a partir d'un joc de mímica i d'un debat posterior.

Els consellers i conselleres d'aquest curs tenen clar que el Consell és un espai on poden exercir els seus drets a participar i això és una de les seves motivacions a formar-ne part. "Vull que la nostra veu es pugui sentir per millorar el poble", diu la Laia. "Vull que la veu dels meus companys s'escolti", diu en Pau, i la Mireia i la Laia diuen "volem expressar les nostres opinions".

A més, els nens i les nenes saben que les seves opinions arriben a les persones que prenen les decisions sobre el municipi i que tenen l'oportunitat de comunicar-se directament amb l'alcalde i els regidors. Per això també expressen "puc participar en la millora de tota la comunitat" (Oriol) i "vull ajudar al poble a que estigui millor" (Alalli)

La difusió dels Drets dels Infants és un dels temes prioritaris del Consell Nacional de la Infància i l'Adolescència de Catalunya (CNIAC) d'aquest any. Així ho van transmetre al Consell les dues noves representants del CNIAC, la Laia Fernández de 5è i la Mireia Asensio, de 6è, totes dues de l'escola Les Aigües. El passat mes d'octubre, el CNIAC va celebrar una assemblea extraordinària on va exposar tot el que havia treballat durant el cap de setmana en que es van reunir tots els nois i noies que el formen.

Al Consell seguirem donant a conèixer els Drets dels Infants perquè els seus membres comparteixen el que diu l'Edith "vull aprendre sobre els drets dels infants i difondre'ls, perquè no només tenim drets quan arribem als 18 anys, en tenim abans".

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: