|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Diumenge, 11 de març de 2012

El CNL del Vallès Oriental elabora un manual sobre l'ús del llenguatge no sexista

L'Oficina de Català de Cardedeu ha participat en la redacció d'aquest full d'aclariments lingüístics.
El Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental (CNL) ha presentat l'edició especial "Un cop de mà. Especial Dia Internacional de les Dones", un petit manual sobre l'ús del llenguatge no sexista que s'ha donat a conèixer coincidint amb el Dia Internacional de la Dona que se celebra el 8 de març.

Aquest full d'aclariments lingüístics recull dubtes, consultes i errors freqüents que es plantegen als serveis d'assessorament o bé que apareixen als textos revisats que arriben al CNL. Amb la incorporació de les dones al món laboral i social es va produir un canvi en l'ús del llenguatge i una feminització progressiva de paraules que abans només tenien forma masculina. Aquest especial sorgeix com a resposta a un aspecte que genera un gran volum de consultes i usos inadequats per part dels catalanoparlants. El seu objectiu és aconseguir un ús del llenguatge que garanteixi un tracte igualitari, però sense contravenir el bon ús de la llengua ni elaborar textos feixucs que entrebanquin la comunicació.

Podeu consultar aquest full d'aclariments lingüístics aquí al costat.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: