|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dilluns, 26 d'octubre de 2015

El Cardoterror compleix 10 anys

El festival de cinema de Cardedeu arriba a la 10a edició sembrant terror amb diverses activitats i una extensa mostra d'aparadors
Com cada mes d'octubre, des de fa deu anys, Cardedeu celebra el Cardoterror, el festival de cinema centrat en el gènere de terror que organitza l'associació el Cardot. Integrat al TAC, Terror Arreu de Catalunya, la federació catalana de festivals de terror, cada edició es dedica a una temàtica dins el gènere. Enguany és del torn de les peces mestres més inclassificables.

Després de la prèvia de dijous 22, amb la presentació i el tast de curtmetratges cedits per Cryptshow Festival, aquesta setmana arriba el punt àlgid d'aquesta àmplia proposta cultural. Del 29 d'octubre a l'1 de novembre es projectaran una vintena de films (pel•lícules, documentals i curtmetratges) al cinema Esbarjo, que es combinaran amb un singular mercat de pel•lícules, llibres i marxandatge a Plaça Sant Corneli, presentació de llibres, una exposició, l'entrega de premis TAC i una terrorífica i especial festa de la Castanyada a la Sala Sarau.

El festival aposta per la projecció de grans films clàssics i pel•lícules recents i de gran qualitat sovint poc conegudes pel gran públic, que comparteixen programa amb altres títols consolidats del terror modern. Entre les projeccions s'hi podran trobar joies com La parada de los monstruos, Las tres caras del miedo, La tienda de los horrores (el musical), Phantasma 2, En la boca del miedo o La cabaña en el bosque. El cinema de terror més actual també tindrà cabuda al Cardoterror amb la projecció de la divertida Lo que hacemos en las sombras, la preestrena de Don't Speak i el passi de Turbo Kid, una estrena que arriba a Cardedeu directament provinent del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, on hi acaba de rebre el Premi a la Millor Música i, pel Jurat Jove, el Premi a la Millor Pel·lícula.

L'efemèride d'aquest any, a més, ha bolcat a una quarantena de comerços de Cardedeu a ambientar el festival amb un toc terrorífic als seus aparadors, en la que és la primera Mostra d'Aparadors del Cardoterror que es pot visitar tot passejant pels carrers de Cardedeu.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: