|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Cultura

Dilluns, 31 d'agost de 2015

El Cardot celebra els 33 anys amb una exposició

L'entitat mostra la seva trajectòria en la organització d'activitats culturals a Cardedeu en una exposició que es podrà visitar fins el 14 de novembre.
L'entitat El Cardot de Cardedeu celebra el 33è aniversari amb l'exposició 33 anys. El Cardot, que s'inaugurarà aquest divendres 4 de setembre, a les 7 del vespre, a la Tèxtil Rase. La mostra fa un recorregut pels 33 anys de l'entitat i explica les activitats i actes culturals organitzades al llarg d'aquests anys, des de festivals de cinema, conferències, balls, tallers de maquetisme i jocs de taula o bicicletades i festes familiars, entre d'altres.

L'exposició, feta conjuntament entre el Cardot i el Museu Arxiu Tomàs Balvey, es podrà visitar a la Tèxtil Rase fins el 14 de novembre, i es complementarà amb activitats de l'entitat.

L'exposició: 33 ANYS. EL CARDOT
L'any 1982 una colla d'estudiants universitaris de Cardedeu, guiats per Francesc Puigagut van decidir fundar una associació amb l'objectiu de recuperar l'activitat cultural a la vila.

Després d'una dècada prodigiosa amb el GAT, ATAC, i EL CARRILET, l'activitat cultural i associativa a Cardedeu havia baixat molt, i el Cardot naixia amb la voluntat de recuperar-ne l'activitat cultural. El Cardot també es va ocupar d'omplir el buit musical fins la represa de la Coral i l'Agrupació Sardanista amb el primer febrer musical l'any 1984 i amb els Pinetons Rock. Els membres del Cardot van ser els iniciadors de la xeringada, la festa infantil que encara avui se celebra per Festa Major, i de la Festa de la Bicicleta, l'esperit de la qual continua amb el Bici Vila dels veïns del Centre.

Des dels seus inicis, el Cardot es va especialitzar en el cinema, organitzant diferents cicles i cinefòrums. L'any 2006 naixia el Cardoterror, unes jornades de cinema que pretenien recuperar l'esperit dels cicles de terror que es feien a Cardedeu durant els anys vuitanta i noranta i que avui s'ha consolidat com a festival de cinema, arribant a ser l'activitat anual més important del Cardot i erigint-se com un acte destacat dins del món cultural del poble, on no només hi cap el cinema si no qualsevol manifestació relacionada amb el gènere de terror.

Els horaris de visita de l'exposició a la Tèxtil Rase són els dimecres de 17 a 20 h, els dissabtes de 10 a 13 i de 17 a 20 h, i els diumenges 10 a 13 h.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: