|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Museu

Divendres, 18 de maig de 2018

Dia Internacional dels Museus i Nit dels museus 2018 al Museu Arxiu Tomàs Balvey

Avui divendres 18 de maig

Un any més, el MATBC se suma a les activitats organitzades per la Nit als Museus que se celebra anualment el 18 de maig. L'entrada al Museu serà gratuïta i es faran dues visites guiades a les exposicions a les 12 i a les 18h.
El Dia Internacional dels Museus (DIM) és un esdeveniment, organitzat pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM) des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

L'edició d'enguany està dedicada al tema Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural. Sens dubte, les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual a través d'una cosa tan senzilla com és un hashtag, alhora que presentar les seves col·leccions d'una forma diferent i totalment innovadora, atraient noves audiències i superant les limitacions d'espai i temps.

El tema d'aquest DIM 2018 incideix en l'oportunitat que tenen els museus de cercar nous enfocaments i nous públics a través de l'anàlisi, la consolidació i la creació de connexions. Més enllà de l'ús i l'aprofitament de les noves tecnologies, els museus participen cada cop més del seu entorn immediat, treballen amb la comunitat local i desenvolupen projectes de col·laboració amb nous segments de públic que també estableixen connexions.

A més, iniciativa del Consell d'Europa, des de fa uns anys, se celebra la Nit dels Museus en que aquests obren les portes més enllà de l'horari habitual. Aquest any serà el dissabte 20 de maig. Des del MATBC s'han organitzat diferents activitats entorn aquesta celebració, entrada gratuïta al Museu, visites guiades, magatzems oberts i dansa improvisada.


ACTIVITATS PROGRAMADES:

Divendres 18 de maig durant tot el dia
Portes obertes al Museu amb vista guiada gratuïta a les 12 i a les 18h.
Enguany el lema del DIM segons la ICOM és "Museus hyperconnectats: Nous enfocs, nous públics".

Magatzems oberts. La nit al Museu
Divendres 18 a les 21h

En el marc del Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus, us proposem un seguit de visites al magatzem del MATBC. Una oportunitat de conèixer el conjunt del fons Balvey.
Amb actuació de la balladora Sonia Sánchez als mateixos magatzems en acabar la visita acompanyada d' Ivan Gonzalez, trompeta i Joan Anton Pich, violoncel.
Trobada al Museu Arxiu Tomàs Balvey
Activitat gratuïta

La màgia de les herbes
Dissabte 19 a les 12h

Les herbes, com a remeieres, guarden secrets, història i màgia ancestral. Els seus colors i les seves propietats han inspirat des de temps antics, rituals, tradicions i mites.
A càrrec de Cristina Martí
En el marc de la Fira de Sant Isidre

Imatges

Més Informació
Enllaç Web Museu Arxiu Tomàs Balvey

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: