|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Biblioteca

Divendres, 13 d'octubre de 2017

Crida al voluntariat pel programa LECXIT

LECXIT vol millorar la comprensió lectora dels infants involucrant escoles, famílies i voluntariat. La trobada dels voluntaris i voluntàries serà el dimarts 17 d'octubre, a les 17h, a la Sala d'actes de la Biblioteca.

LECXIT és un programa que té per objectiu incrementar l'èxit educatiu dels infants a través del treball per la millora de la seva comprensió lectora. La clau de LECXIT està en treballar de forma lúdica i amena gràcies al voluntariat i a la implicació de l'entorn dels nens i nenes que participen en el programa. El projecte es va iniciar el curs 2011-2012 i aquest curs es fa en més de 150 Punts LECXIT d'arreu de Catalunya.

Proposa sessions de lectura setmanals per infants amb dificultats de comprensió lectora mitjançant la mentoria 1 a 1 (un infant i una persona voluntària) per adaptar-se millor al nivell i interessos de l'infant.

On es farà l'activitat?
A la Biblioteca Marc de Vilalba de Cardedeu

Quin és l'horari?
Cada dimarts, de 5 a 6 de la tarda.
Cada dijous, de 5 a 6 de la tarda.

En què consisteix la tasca dels voluntaris i voluntàries?
Es tracta de realitzar sessions de lectura amb un nen o nena amb dificultats de comprensió lectora per millorar el seu èxit educatiu. La tasca principal dels voluntaris/es serà fer de mentor/a: motivar l'infant a llegir reforçant la confiança en les seves capacitats.

Quin compromís demanem del voluntariat?
Aquesta activitat es realitza setmanalment al llarg del curs escolar en dos grups d'infants: els dimarts i dijous de 5 a 6 de la tarda.
Demanem, com a mínim, el compromís de venir un d'aquests dos dies durant tot el curs. Celebrarem si poden ser els dos!

Quina dedicació requereix?
A part de la sessió setmanal, es realitzarà una sessió de formació i una trobada trimestral de seguiment amb les escoles i els organitzadors.

Perfil de la persona voluntària:
Busquem persones a partir de 16 anys que sàpiguen llegir en català i que tinguin ganes d'acompanyar un infant en el seu procés educatiu. Han de saber escoltar i empatitzar amb els infants, gaudir de la lectura i de compartir-la, tenir actitud oberta per aprendre noves tècniques d'acompanyament a la lectura i ser creatives.

Quants voluntaris necessitem?
Ens agradaria comptar amb 10 voluntaris/es.

Vols fer-te voluntari/a?
Adreçat a la Biblioteca Marc de Vilalba o escriu un correu a:
Febe Mendoza mendozamf@diba.cat
Sergi Portela portelavs@diba.cat

Imatges

Més Informació
Enllaç LECXIT: informació del programa

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: