|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dijous, 12 de maig de 2016

Conscienciació ambiental durant la Fira de Sant Isidre

Aprofitant la celebració de la Fira de Sant Isidre, l'Ajuntament instal·larà una carpa amb diverses propostes d'activitat i informadors ambientals al parc de Pompeu Fabra a través de la qual es pretén conscienciar i sensibilitzar la ciutadania sobre l'estalvi energètic i la generació de residus.
La Fira de Sant Isidre comptarà amb una carpa informativa sobre estalvi energètic i la cura del medi ambient que es podrà visitar el dissabte 14 i el diumenge 15 al parc de Pompeu Fabra. S'hi podrà trobar informació, recursos i fer-hi activitats de conscienciació ambiental.

Aquest punt d'informació ambiental comptarà amb dues persones educadores que sensibilitzaran la població i difondran les actuacions d'estalvi energètic que s'han dut a terme des de l'Ajuntament, informaran dels resultats actuals de recollida i gestió de residus a Cardedeu, així com dels consums d'aigua. També vol ser un espai de reflexió sobre temes ambientals des d'on es difondran consells i recomanacions per a l'estalvi d'aigua i d'energia a les llars. La carpa es podrà visitar de 10 a 13.30 h i de 17 a 20 h.

A més, s'hi ha programat dues activitats: un taller de crispetes a pedals dissabte al matí, i una exposició sobre bones pràctiques energètiques durant tot el diumenge.

- Dissabte 14 maig, de 10 a 14 h
Taller de crispetes a pedals
Amb l'objectiu de promoure l'ús d'energies sostenibles, es faran crispetes a partir de l'energia generada amb bicicletes estàtiques generadores d'energia. Tothom qui ho vulgui hi podrà pedalar.

- Diumenge 15 de maig, de 10 a 20 h
Exposició "Tu tens la paraula"
L'exposició mostra els diferents elements quotidians identificant els punts de potencial estalvi energètic com són la cuina, el bany, el transport, l'oficina o els espais comuns. D'una banda, s'identifiquen els llocs on es pot ocasionar un malbaratament d'energia i per l'altra, el visitant obté bits d'informació sobre hàbits energètics saludables.

Les activitats de la carpa informativa estan gestionades per l'Ajuntament amb el suport de l'Institut Català d'Energia i de la Diputació de Barcelona.

A més, la Mostra Gastronòmica de cada vespre de Fira se servirà amb vaixella compostable, cosa que permetrà que la major part del residu que s'hi generi pugui anar a parar a la fracció orgànica, que es recupera per fer-se compost útil per a horta i jardineria. La gestió dels residus d'aquesta activitat amb tanta afluència serà acompanyada per dos informadors ambientals que orientaran i acompanyaran els usuaris per separar correctament les deixalles i dipositar-les al contenidor que pertoca.

Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: