|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimarts, 7 de maig de 2013

Conclusions de l'enquesta ciutadana per elaborar Pla Local de Prevenció de Residus Municipals

L'equip redactor del Pla ha fet 318 enquestes ciutadanes.
Per tal d'elaborar el Pla Local de Prevenció de Residus Municipals, l'equip redactor ha fet 318 enquestes a la ciutadania sobre els hàbits de consum i la generació de deixalles. Un total de 255 enquestes s'han fet via telefònica i 63 han estat contestades a través de la pàgina web www.cardedeu.cat.

Aquestes són les conclusions extretes de les respostes a l'enquesta:

  • La majoria dels enquestats compren a les botigues del barri i/o al mercat municipal (47%) i majoritàriament porten carretó, cabàs o bossa de roba (47%) o sinó bosses de plàstic de casa (47%).
  • Més del 80% dels enquestats compren la fruita a granel posant en bosses diferents cada producte (84%) i, quan van a comprar el pa només un 43% porta la bossa de roba pel pa.
  • Pel que fa referència al consum d'aigua, una tercera part (34%) dels enquestats de Cardedeu beu aigua directament de l'aixeta, el 25% la filtra prèviament i la resta (41%) compra garrafes (19%) o botelles (22%).
  • El 65% dels enquestats a l'hora de comprar un producte que es presenta en diferents tipus d'envasat es decanten pel de vidre.
  • En festes o celebracions més del 75% dels enquestats utilitzen la vaixella convencional i, en el cas que no es pugui, en compren una d'usar i llençar procurant que sigui compostable.
  • Gairebé la meitat dels enquestats utilitzen tovallons de paper de manera habitual, la resta sempre de roba (34%) o els és indiferent (18%).
  • Dels enquestats que preparen o s'emporten l'esmorzar (67%) la majoria l'emboliquen amb una bossa de plàstic o paper de plata (57%), un 39% el porten amb un envàs reutilitzable i un 12% el compra embolicat.
  • Gairebé la meitat dels enquestats (48%) quan alguna cosa no els funciona o se'ls fa malbé ho porten a la deixalleria o ho llencen al contenidor corresponent de recollida selectiva.
  • Pel que fa referència a la publicitat gairebé la meitat dels enquestats (40%) en reben i la llencen al contenidor corresponent i un 30% la llencen sense consultar directament a la paperera. La resta o bé no reben publicitat (6%) o bé tenen una enganxina especificant que no en volen rebre (24%).
  • Quan al compostatge casolà, gairebé a parts iguals, la meitat dels enquestats coneixien en què consistia (42%), i l'altra meitat no n'havien sentit a parlar (47%). Només un 10% dels enquestats fa compostatge a casa.
L'enquesta a través del web incorporava quatre preguntes més que l'enquesta via telefònica. D'aquestes els principals resultats són:

- La majoria dels enquestats generalment no llencen restes de menjar (57%) tot i que depèn de l'època de l'any, o el que sobre ho aprofiten per altres plats (40%).
- La majoria dels enquestats tenen algun producte recarregable (46%) i sempre que poden miren que ho sigui (48%).
- Quant als productes amb etiqueta ecològica, la majoria dels enquestats els coneixen i sempre que poden en compren (54%), i un 37% els coneixen però no en compren mai (37%).
- Més de la meitat dels enquestats han anat alguna vegada a un mercat de segona mà (63%).

L'elaboració del Pla Local de Prevenció de Residus Municipals de Cardedeu ha estat subvencionat per l'Agència de Residus de Catalunya.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: