|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Informació

Dimarts, 12 de novembre de 2013

Comunicat de l'equip de govern sobre el mur d'ADIF

L'equip de govern de Cardedeu vol denunciar les falsedats que s'han publicat els darrers dies entorn el mur d'entrada al municipi. Primer de tot i una vegada més, cal deixar clar que no és un espai independentista, en tot cas és un mur on la CUP i grups extraparlamentaris han anat deixant, al llarg del temps, els seus missatges de partit.

Quant a la cronologia dels fets sobre les pintades del mur, aquest govern no entrarà en desmentir el detall ni el calendari dels mateixos que ha publicat el Partit Popular, ja que les afirmacions d'aquest partit són interessades i no s'ajusten a la realitat.

Si bé és cert que un dels projectes de l'Ajuntament era pintar el mur en el marc del pla de millora dels accessos al municipi, la decisió de pintar-lo el dia 14 d'agost va ser presa unilateralment pel PP en funció dels seus interessos i no complia dues condicions que ens havíem fixat per a l'actuació: disposar de partida autoritzada per intervenció i disposar del permís d'ADIF, propietària del mur. Tant les disponibilitats de pressupost com l'autorització d'ADIF no foren operatives fins al mes de setembre.

A conseqüència d'aquesta acció unilateral, la representació local de l'ANC, Garitu i Polvorí, van convocar pel 8 de setembre la repintada del mur amb el nom de pintada popular amb el reclam de recuperar com espai de reivindicació independentista el que fins aquell dia havia sigut d'expressió partidista.

En el context de l'acció de la repintada per reivindicar el mur, el Sr. Jaime Gelada va decidir denunciar els fets davant els Mossos d'Esquadra, i només ell sap molt bé si va donar noms de persones i quantes foren les denúncies presentades per la mateixa qüestió.

A partir d'aquesta denúncia, com en qualsevol altra, els Mossos d'Esquadra van requerir a la Policia Local la identificació de persones i, en aquest context, s'han de limitar a complir la legalitat establerta i facilitar la informació que se li requereix amb criteri professional, sense cap interferència política sobre la legalitat que correspongui; la qual cosa segurament pot no agradar ni al denunciant ni a l'altra part.

En el context polític que Catalunya viu a l'entorn al procés pel dret a la independència, lamentem aquesta falsa polèmica nacionalista generada, en part, per desgastar el grup municipal de CiU.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: