|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Habitatge

Dimecres, 18 de novembre de 2015

Comencen els treballs per a la regularització de valors cadastrals a Cardedeu

L'actualització del padró cadastral permetrà gestionar millor els impostos. En els properes setmanes personal de Segipsa farà les comprovacions al municipi.
Amb l'entrada en vigor de la Llei 16/2012 de 27 de desembre de 2012 es van adoptar diverses mesures tributàries dirigides a la consolidació de les finances públiques. Una d'aquestes mesures va ser la regularització dels valors cadastrals de tots els municipis de l'Estat. Amb aquests processos de regularització es vol assegurar que les dades del cadastre estan actualitzades i per això es revisaran tots els immobles i les seves alteracions (ampliacions, rehabilitacions, etc.) per assegurar que figuren a l'actual cadastre. En aquells casos que hi constin o no hi constin com toca, s'introduiran les modificacions pertinents. Aquesta tasca de regularització implicarà observar immobles, construccions esportives o lúdiques, divisions horitzontals, verificar que no hi ha errors en el creuament de bases de dades, i fer fotografies de les parcel·les.

A Cardedeu aquests treballs de camp s'efectuaran fins a finals d'any mitjançant personal de la companyia Segipsa, medi propi instrumental de la Direcció General del Cadastre. El personal que realitza aquesta tasca actua degudament identificat i en cap cas entrarà a les finques ni ha de suposar molèsties de cap mena als veïns.

En un període de 3 o 4 mesos es disposarà del resultat de les inspeccions i de les primeres propostes. Llavors s'obrirà un període per a que es confirmin i validin les modificacions que s'hagin detectat, prèvia comunicació als propietaris per tal que puguin plantejar al·legacions, si s'escau.

Tenir un padró cadastral degudament actualitzat és una qüestió necessària, i en el futur permetrà gestionar millor els impostos municipals que prenen el valor cadastral dels immobles com a base. A més, en la mesura que tots els valors cadastrals segueixen un criteri uniforme de valoració, regularitzar les alteracions no declarades ens acostarà a una fiscalitat municipal més justa, en benefici de tots.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: