|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dimecres, 10 de novembre de 2010

Comença la poda de prop de 1.700 arbres de l'espai públic urbà de Cardedeu

Aquest mes de novembre han començat les tasques de poda de l'arbrat viari de Cardedeu. Des d'ara i fins a principis del mes de febrer, l'empresa Espais Verds del Vallès esporgarà uns 1.700 arbres de l'espai públic urbà.
Primer s'esporguen les moreres, i a continuació els arbres situats en carrers on s'instal·larà l'enllumenat de Nadal. A partir d'aquí, la poda es fa per barris.Les restes de poda de l'arbrat viari es reutilitzen a parcs i jardins municipals, un cop trinxades. S'aplica com a encoixinament (munch), cosa que permet mantenir la humitat el sòl, manteniment de la temperatura, disminuir la presència de males herbes i aportar matèria orgànica.

L'espai públic urbà de Cardedeu compta amb uns 2.500 arbres, sent un dels municipis amb més arbres per habitant. D'aquests, cada any se'n poden uns 1.500. Per això l'Ajuntament demana la col·laboració dels veïns quan la poda arribi als arbres del seu carrer.

Els arbres no necessiten ser esporgats per estar sans i créixer bé. De fet, la poda és una agressió per a l'arbre. Tot i que l'esporga no els beneficia, els seguim podant per assegurar una bona convivència entre persones i arbres, és a dir, per controlar que l'arbre no interfereixi negativament en el seu entorn. Els podem:
• quan volem que no faci fruit, i evitem així les molèsties de la fruita, que embruta el terra i atrau mosques i vespes, com és el cas de les moreres;
• perquè les branques no entorpeixin l'enllumenat públic;
• per evitar que l'arbre entri a les cases, fent una poda selectiva de les branques encarades a les façanes o patis particulars;
• per seguretat, suprimint totes les branques que presentin perill de caure
• quan l'arbre té alguna malaltia o plaga

Si hi ha motiu per a l'esporga, cal fer-la amb les eines adequades, i respectant la línia de tall i la biologia de l'arbre. Podant indiscriminadament un arbre no farem millorar la seva salut, ni evitarem les conseqüències de les al•lèrgies, ni ens estalviarem branques trencades pel vent i els temporals. Una poda abusiva comporta l'envelliment prematur i la pèrdua de seguretat de l'arbre.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: