|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies

Dilluns, 26 de novembre de 2012

Comença la campanya d'esporga d'arbres al municipi

Puntualment es faran talls de trams de carrers per tal de facilitar les tasques d'esporga.

Aquest dilluns 26 de novembre s'iniciaran els treballs de la campanya d'esporga 2012-2013 en l'arbrat públic del municipi. A diferència de l'any anterior, a part de la campanya d'esporga habitual, es farà una esporga específica de rebaix de capçada en alguns carrers dels municipis on hi ha plàtans.

Així doncs, els primers treballs es realitzaran en alguns d'aquests carrers i avingudes amb presència de plàtans i que precisen una esporga més contundent conjuntament a aquells carrers on hi hagi moreres, on s'hi farà una poda de brocada. La poda de brocada és un tipus d'esporga anual curta que es realitza en arbres la fruita dels quals són molestes per als vianants. L'objectiu és que l'arbre tregui força branques noves i s'eviti, així, la fructificació, que només té lloc en branques de més d'un any. A l'avinguda Vilamajor també hi ha oms, als quals se'ls farà una poda de refaldat, que consisteix en l'aixecament de la capçada eliminant totes les branques que resultin massa baixes i que interfereixin el pas per sota seu.

Primer es començarà a treballar en barris menys cèntrics i, poc a poc, i tenint en compte les necessitats i actes de l'època nadalenca del municipi, s'arribarà al centre de la vila.

La campanya d'esporga durarà quatre mesos. L'espai públic urbà de Cardedeu compta amb uns 2.500 arbres, i és, per tant, un dels municipis amb més arbres per habitant. D'aquests, cada any se'n poden uns 1.800, principalment arbres d'alineació urbana o elements molt propers a les façanes dels edificis.

 

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: