|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dijous, 14 de novembre de 2013

Comença la campanya d'esporga d'arbres 2013-2014

Ja ha començat la campanya d’esporga 2013-2014 en l’arbrat públic del municipi. Enguany, els treballs s’han iniciat per les places de Sant Corneli, Flors de Maig i de l’Església per fer-los compatibles amb la instal·lació de la il·luminació nadalenca en alguns carrers del centre. Ara els operaris estan treballant a l’avinguda d’Adolf Agustí, Vilamajor i al carrer Dr. Klein i, en acabar, es desplaçaran al carrer Cervantes per esporgar les moreres i a Eduard Corbella i Vilamajor per podar els plàtans. A continuació, faran la resta de municipi.

La campanya d'esporga durarà aproximadament quatre mesos, i la porta a terme personal especialitzat. Es procura que tant els treballs d’esporga com els de retirada de llenya causin les mínimes molèsties a la via pública i als veïns.

L'espai públic urbà de Cardedeu compta amb uns 2.500 arbres, i és, per tant, un dels municipis amb més arbres per habitant. D'aquests, cada any se'n poden uns 1.800, principalment arbres d'alineació urbana o elements molt propers a les façanes dels edificis. La majoria són de fulla caduca i de les espècies plataners, aurons i moreres.

L’esporgada
L’esporgada s’ha d’utilitzar per guiar l’arbre, evitant els treballs abusius. Hem de tenir en compte que una esporga abusiva i mal aplicada és una agressió pel desenvolupament normal de l’arbre i a llarg termini comporta efectes negatius en la sanitat i estabilitat, provocant que els arbres esdevinguin perillosos. És per aquest motiu que els arbres que solen trencar-se en una tempesta presenten causes i defectes originaris de talls i esporgades inadequades.

Les raons bàsiques per esporgar són:
  • Esporgada de formació: guiar els arbres joves cap a un perfil determinat que serà l’estructura futura de l’arbre.
  • Esporgada de seguretat i sanitària: controlar la ramificació seca, malalta o amb desperfectes que pugui causar situacions de risc.
  • Esporgades de manteniment i ornamentals: mantenir les capçades dins d’una mida global de la capçada. Un arbre amb bona salut no perd fàcilment les branques; una mala esporgada pot arribar a ser perillosa.
Imatges

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: