|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Urbanisme

Dimecres, 25 d'abril de 2018

Comença la campanya 2018 de neteja de solars i terrenys per evitar incendis

La propietat de les finques les han de netejar i desbrossar per seguretat i salubritat, i per evitar focs. El consistori les revisarà entre el 4 i el 7 de juny.

L'Ajuntament de Cardedeu ha començat a enviar requeriments a les persones propietàries de solars sense edificar per tal que els netegin abans de la revetlla de Sant Joan, i evitar així risc d'incendi durant l'estiu i també per raons de salubritat.

En aquesta campanya 2018, a més de fer arribar les cartes a la propietat de terrenys i jardins de finques no habitades dins el nucli urbà, s'han fet extensives a les parcel·les perimetrals al nucli urbà. En total, s'han enviat 459 cartes on s'informa que entre els dies 4 i 7 de juny l'Ajuntament farà una revisió de l'estat de neteja de tots els solars, terrenys i jardins per verificar que no hi ha malesa, herba alta, deixalles, trastos i andròmines o qualsevol altra substància que pugui produir males olors, servir de focus d'aparició de plagues o sigui susceptible de cremar-se. En cas que els terrenys no es trobin en les condicions idònies de seguretat, salubritat i neteja, l'ordenança reguladora de la via pública preveu sancions d'entre 300 i 600 euros. Durant la campanya de 2017 es van iniciar 17 expedients sancionadors per no haver netejat el solar o bé per netejar-lo fora de termini.

Recordem, també, que la propietat ha de comunicar a l'Ajuntament la neteja i desbrossament de solars a través d'un assabentat, que cal presentar al registre de l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). En el moment de fer l'assabentat s'han d'abonar 150 euros de dipòsit, que serà retornat quan s'acrediti que les restes s'han dipositat en un abocador controlat.

L'Ajuntament seguirà amb aquestes campanyes de salubritat i millora amb l'objectiu que siguin les mateixes propietats de solars les que els mantinguin en bon estat de conservació de forma habitual i es redueixi així al màxim qualsevol risc d'incendi o de plaga.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: