|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Formació i ocupació

Dijous, 13 de juliol de 2017

Cloenda dels cursos de formació i inserció per a joves

Els projectes PFI-PTT i el Fein@jove tanquen el curs amb bons resultats. Ambdós tenen com a objectiu la inserció laboral i/o acadèmica de l'alumnat.

Els projectes de formació i inserció per a joves de la Mongia han tancat el curs amb bons resultats. El PFI-PTT (Programa de formació i inserció- Pla de transició al treball) que té com a objectius proporcionar una formació inicial i professionalitzadora que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat d'un itinerari formatiu, i al mateix temps desenvolupar actituds i competències que contribueixin al creixement personal i a la inserció social i laboral, ha finalitzat amb 16 alumnes en el perfil d'auxiliar administratiu i 8 en el de muntatge d'instal·lacions elèctriques. De les 16 persones que han finalitzat el programa d'auxiliar d'oficina, 15 continuaran estudiant altres formacions reglades, i a més, 7 ja han trobat feina en el sector. En el cas del perfil d'electricitat, 6 alumnes continuaran amb els estudis reglats.

Pel que fa al programa Fein@jove, ha acabat el curs 17 alumnes, 7 dels quals continuaran els estudis. Aquest projecte esta adreçat a persones joves amb especials dificultats d'inserció laboral i/o acadèmica. Consisteix en una formació basada en la pràctica professional, on el jovent es forma a la vegada que estan en una situació professional real. De fet, 12 dels 17 alumnes ja han trobat una feina. Hi ha col·laborat, un any més, tres empreses del municipi: la Fundació Viver Bell·lloc (jardineria i agricultura ecològica), Can Tramp (mosso de quadra) i La Païssa (elaboració d'aliments ecològics).

Per tancar els dos projectes, s'ha fet un acte de cloenda, on hi ha participat alumnes, personal municipal tècnic i polític, empreses col·laboradores i famílies de l'alumnat. Al tancament del curs del PFI-PTT es va oferir un refrigeri elaborat pels alumnes del curs d'iniciació a la restauració, cambrer de sala i auxiliar de cuina que s'ha fet al llarg dels mesos de maig i juny, organitzat per l'àrea de Formació i Ocupació de l'Ajuntament.

Els dos projectes de formació i inserció per a joves estan subvencionats per la Diputació de Barcelona, així com el del curs de cuina. També hi ha suport del Departament d'Ensenyament en el de PFI-PTT.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: