Cardedeu torna a oferir programes PQPI pel curs 2013/2014

Dimarts, 16 d’abril de 2013
Les preinscipcions, del 6 al 17 de maig a la Mongia. L'Ajuntament de Cardedeu, a través de la regidora de Formació i Ocupació, torna a oferir el proper curs 2013/2014 els programes de qualificació professional inicial en modalitat pla de transició al treball (PQPI-PTT) d'auxiliar en activitats d'oficina i en serveis administratius generals, i el d'auxiliar en muntatge d'instal·lacions d'electricitat, aigua i gas.

Les persones interessades en fer un d'aquests PQPI han de fer les preinscripcions del 6 al 17 de maig a la Mongia. Es pot obtenir més informació i consultar les novetats a l'àmbit "Formació i ocupació" d'aquest web (enllaç aquí al costat).

L'objectiu dels PQPI-PTT és proporcionar una formació bàsica i professional que faciliti la incorporació al món laboral o la continuïtat formativa. Estan adreçats preferentment a joves entre 16 i 21 anys sense graduat en ESO. Aquest curs 2012/2013 hi ha 16 alumnes matriculats al PQPI d'auxiliar d'oficina i 16 més inscrits en el d'auxiliar d'instal•lacions.

El servei de Formació i ocupació municipal ha dut a terme diversos projectes durant el 2012 amb l'objectiu de millorar l'accés al mercat de treball de les persones que estan en recerca de feina. A part dels PQPI, durant l'últim curs s'han organitzat dos cursos de formació ocupacional adreçats a treballadors en situació d'atur que inclouen formació teòrica i pràctiques a empreses: el d'atenció especialitzada a malalts d'Alzheimer, i el d'auxiliar d'infermeria en geriatria, ambdós amb una inserció laboral del 58 % de l'alumnat.

També han suposat un 57% d'inserció de les persones participants el programa ILOQUID 2010-2012, un projecte per millorar l'ocupabilitat a través d'un itinerari individualitzat en el sector dels serveis a les persones. A més dels inserits, 13 persones han continuat ampliant els seus estudis i 3 han impulsat projectes d'autoocupació. El servei de formació també ha impulsat el projecte Fein@ jove d'orientació, motivació i formació per a joves amb dificultats d'inserció laboral amb conveni amb la Fundació Viver de Bell-lloc, en el qual hi ha participat 10 alumnes en la primera fase, i 8 més en la segona fase. I s'han organitzat altres cursos com el de monitor d'activitats d'educació en el lleure (18 alumnes) i les càpsules formatives per al desenvolupament professional (15 alumnes). En total, el servei ha fet 2.826 hores de formació i ha atès 174 alumnes, dels quals 57 s'han inserit laboralment i 28 continuen ampliant els estudis.

D'altra banda, s'han contractat 9 treballadors desocupats a través de plans d'ocupació durant 6 mesos per diversos projectes municipals: arranjament de voreres, auxiliar de la llar, integradora social, senyalització viària i manteniment d'edificis municipals.

Darrera actualització: 21.05.2013 | 15:03

Enllaços