|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Acció Social

Dilluns, 9 d'abril de 2018

Cardedeu té tres espais de jocs infantils inclusius

Les places de Francesc Macià, de Frederica Montseny i el parc dels Pinetons compten amb jocs infantils inclusius perquè els puguin gaudir tots els infants.

La Declaració dels Drets dels Infants reivindica la importància que tots els infants tinguin espais on compartir i aprenguin a viure en igualtat, independentment de les seves capacitats. L'accessibilitat als parcs infantils continuen sent un repte pendent, però Cardedeu ha fet un pas endavant per revertir aquesta situació.

Després de la instal·lació del primer gronxador infantil inclusiu a la plaça de Francesc Macià, dos zones de joc més del municipi tenen jocs inclusius: la plaça de Frederica Montseny i el parc dels Pinetons. Amb la instal·lació d'aquests jocs es vol garantir l'accessibilitat i alhora la seguretat; que els infants siguin diferents es vegi com un valor afegit i es fomentin els valors socials.

A la plaça de Frederica Montseny s'hi ha instal·lat un gronxador giratori amb dos seients i dos espais per a cadires de rodes, i al parc dels Pinetons un castell multijoc amb rampes i plataforma lliscant. Tots aquests jocs estan pensats perquè en puguin fer ús tots els infants, tinguin o no mobilitat reduïda i diversitat funcional.

La instal·lació d'aquests tres jocs ha estat consensuada amb les associacions de veïns dels diferents barris i amb les entitats dedicades a les persones amb discapacitat, i complementa les mesures de millora de l'accessibilitat que s'han dut a terme els darrers mesos, com l'eixamplament de voreres i les adaptacions dels guals per baixar a la calçada, l'aixecament de diversos passos de vianants elevats o la pacificació de places i carrers, amb la intenció d'anar superant cada cop més les barreres arquitectòniques que compliquen la mobilitat a les persones.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: