|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Medi ambient

Dijous, 25 de maig de 2017

Cardedeu serveix d'exemple de tractament alternatiu a les plagues d'arbrat per l'alumnat de l'escola Quintanes

Un grup d'alumnes de l'escola Quintanes de les Masies de Voltregà han visitat aquest matí Cardedeu per rebre una sessió teòrico-pràctica sobre tractaments biològics i alternatius de plagues de l'arbrat de la mà de l'empresa Moix, qui fa aquests tractaments al verd urbà del municipi.

L'alumnat ha seguit, primer, les explicacions de la regidora de Medi Ambient, Marta Cordomí, que ha argumentat l'aposta de Cardedeu pels tractaments biològics de les plagues i la intenció d'esquivar l'ús de productes químics, intentant optar per la utilització de productes ecològics en els tractaments que encara es fan amb canó. Alhora, fa dos anys que l'Ajuntament de Cardedeu no utilitza l'herbicida Glifosat en espais urbans, ja que s'ha substituït per altres mitjans (desherbatge manual, mecànic o tècniques alternatives) amb la finalitat de minimitzar l'impacte sobre el medi ambient i la salut de les persones i aplicar el principi de precaució per prevenir danys i protegir la salut dels ciutadans, sobretot dels més sensibles.

Marta Pascual, tècnica de Medi Ambient, i Franc López, de l'empresa Moix, han explicat l'experiència de Cardedeu en l'alliberament de fauna pel control de plagues a l'arbrat viari, que va començar fa quatre anys, i en la sembra d'escocells per a què siguin reserva de fauna per combatre plagues de l'arbre. Finalment, l'alumnat ha pogut veure, in situ, el tractament d'endoteràpia als plataners de les places del centre.

L'escola Quintanes de les Masies de Voltregà és una escola de formació professional en producció agropecuària, jardineria, forestal, paisatgisme, gestió forestal, ramaderia i assistència en sanitat.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: