|  Mida text
Inici Imatge decorativa Àmbits Imatge decorativa Ajuntament Imatge decorativa Informació municipal Imatge decorativa Serveis i tràmits Imatge decorativa Oferta pública Imatge decorativa Guia del municipi Imatge decorativa Actualitat Imatge decorativa Cardedeu

Notícies Salut

Divendres, 1 de desembre de 2017

Cardedeu rep els resultats de les mostres analitzades pel brot de legionel·losi

Una màquina escombradora amb aplicació d'aigua dona positiu, tot i que manca comprovar si és la causant del brot.

Les mostres analitzades amb motiu dels casos de legionel·losi detectats a Cardedeu han donat un positiu en una de les màquines escombradores amb aplicació d'aigua. Tot i així, encara no s'han rebut els resultats que comparen la soca del bacteri de la legionel·la de les persones afectades amb la de la màquina infectada, i per tant, no es pot afirmar que aquest vehicle sigui el causant del brot.

Durant el dia d'ahir, l'empresa CLD, concessionària de la neteja viària, va fer la neteja i desinfecció de tota la maquinària i va lliurar el certificat corresponent a l'Agència de Salut Pública de Catalunya. Per això, a partir d'avui ja es posaran en funcionament els vehicles de neteja viària amb aplicació d'aigua.

Pel que fa als regs per aspersió, per precaució, avui mateix s'ha fet la neteja i desinfecció del reg del camp de futbol per posar-lo en marxa. Quant als regs dels parcs, ara estan en l'habitual parada hivernal, i per tant, la neteja i desinfecció es farà abans de tornar-los a posar en marxa a la primavera.

Com estableix l'Agència de Salut Pública, s'obrirà un expedient sancionador a l'empresa concessionària de la neteja viària pel resultat positiu en la determinació de legionel·la.

Adreces i telèfons


Ajuntament de Cardedeu

Pl. de Sant Joan, 1
08440 Cardedeu
NIF P-0804500-G
T. 93 844 40 04
F. 93 871 14 77
cardedeu@cardedeu.cat
Amb la col·laboració de: